A Fradi vezetője csak Európa-ligában gondolkodik

A Fradi vezetője csak Európa-ligában gondolkodik

A kettős vereséget sikerként akarja eladni Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. A Fradi kiesett az Európa-ligából, és mint kiderül: a klub vezetője – ellentétben a szurkolókkal – nem a Bajnokok Ligájában, hanem csak az Európa-ligában gondolkodik. Ezzel másodvonalban rögzítené a magyarországi klubfutballt.

A Fradi-szurkolók Európa-legjobbjai. Joggal várják, hogy csapatuk a Bajnokok Ligája állandó szereplője legyen. Meglepetésre a klub vezetője csak az Európa-ligában gondolkodik… Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében játszott Ferencváros – Bayer Leverkusen visszavágó mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 16-án. MTI/Illyés Tibor

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint ismét jegyzett klub lett Európában a Ferencváros, amely a nyolcaddöntőig jutott a labdarúgó Európa-ligában.

Hírdetés

„Ez az egész magyar klubfutball számára óriási eredmény, és azt mutatja, hogy érdemes folyamatosan dolgozni, és mindig újabb célokat kitűzni magunk elé. Ismét jegyzett klub lett Európában a Ferencváros” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornán péntek este a klubvezető.
   
Az FTC már a csoportkör utolsó fordulója előtt biztosította első helyét, ezzel elérte, hogy az egyenes kieséses szakasz első fordulójában nem kellett pályára lépnie. A fővárosiak a nyolcaddöntőben a csütörtöki, hazai visszavágón és egy héttel korábban is 2-0-ra kaptak ki a német Bayer Leverkusentől, ezzel elbúcsúztak az európai porondtól.
   
„Nagyon jól helytálltunk. Figyelembe kell venni a viszonyokat, hiszen a Leverkusen egy jó formában lévő Bundesliga-csapat, mi pedig egy kicsit elfogytunk a végére” – mondta Orosz Pál. Hozzátette, a sérülések mellett Botka Endre eltiltása is sújtotta a csapatot, amelyből így hat-hét meghatározó játékos hiányzott.

A vezérigazgató hangsúlyozta, teljes kerettel is nehéz dolguk lett volna, akkor sem az FTC számított volna a párharc esélyesének.
   
Orosz emlékeztetett rá, hogy a 33 fordulóból álló hazai bajnokság mellett 16 nemzetközi mérkőzése volt az együttesnek a mostani idényben, vagyis a futballisták nagyon nagy terhelést kaptak, és néha nehéz a váltás a különböző ritmusok között.
   
„Mind fejben, mind fizikailag teljesen másfajta terhelést kap egy játékos egy nemzetközi meccsen, mint a legtöbb bajnoki mérkőzésen” – magyarázta.
   
A klubvezető szerint nagyon fontos, hogy még több tapasztalatot szereztek, sikerült átlépniük a tavaszi szezonba, de jövőre mindenképpen tovább szeretnének lépni. Orosz megfogalmazása szerint természetesen jó főtáblára kerülni a Bajnokok Ligájában, de az FTC a háttere alapján egy klasszikus Európa-liga-csoportkörös csapat és klub. Ehhez kapcsolódóan leszögezte, az Európa-liga-nyolcaddöntőbe jutást nagyobb eredménynek tartja a csapat részéről, mint a BL-csoportkörbe jutást.
   
„Eljutottunk egy olyan szintre, ami kecsegtető, és amire lehet építeni a jövőt nézve. Még hosszú az út, sokat kell dolgozni, de én hiszem azt, hogy van még feljebb” – nyilatkozta.

A műsorban elhangzott: elképzelhető, hogy az FTC-nek – bajnoki címvédés esetén – a következő idényben csak a második vagy a harmadik körben kell csatlakoznia a BL-selejtező mezőnyéhez, és a sorsolásnál kiemelt lesz.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »