A FIFA száz munkahelyet Miamiba költöztet

Mintegy száz munkahelyet Zürichből Miamiba költöztet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

A FIFA szerdán közölte, hogy főként a jogi osztály települ át az Egyesült Államokba.

A FIFA globális szervezet, és bizonyos részlegeket már tájékoztattunk az új, állandó állomáshelyükről Floridában”

– erősítette meg a világszervezet, hozzátéve, várhatóan Szingapúrban is irodát létesít a közeljövőben. A tájékoztatás szerint a központ továbbra is Zürichben lesz, emellett több munkahely nemrég Párizsba települt át.

Hírdetés

A FIFA szerint a miami iroda mellett szól, hogy onnan könnyebben elérhető az észak- és közép-amerikai, valamint karibi térség (CONCACAF) 41 tagszövetsége. Emellett az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban sorra kerülő, 2026-os világbajnokság szervezését is egyszerűbbé teszi a floridai telephely, ráadásul az Egyesült Államok rendezi a 2025-ös klub-világbajnokságot is.

 

A FIFA hat regionális szövetséggel rendelkezik. A központja Zürichben van. A FIFA legfelső döntéshozó szerve a FIFA Kongresszus, amely évente egyszer ülésezik.

A 6 szövetség:

Azok a nemzeteknek, amelyeknek a határa Európa és Ázsia között terül el, választhattak, hogy melyik szövetségbe akarnak tartozni. Örményország, Azerbajdzsán és Grúzia úgy döntött, hogy az UEFA részévé válik, mivel földrajzilag a Kaukázushoz, s így Európához tartoznak. Több transzkontinentális nemzet, így Oroszország, Törökország, Ciprus is úgy döntött, hogy az UEFA tagja lesz. Izrael, bár teljesen Ázsiai ország, 1994-ben csatlakozott UEFA-hoz. Kazahsztán az AFC-től UEFA-hoz csatlakozott 2002-ben, Ausztrália volt a legutolsó változtató ország, 2006 januárjában az OFC-ból az AFC-be csatlakozott. Guyana és Suriname CONCACAF tagok annak ellenére, hogy Dél-amerikai országok.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »