A FIFA már vizsgálja az angol–magyaron történteket – képek, videók

A FIFA már vizsgálja az angol–magyaron történteket – képek, videók

Az 1–1-re végződő angol–magyar vb-selejtező után az angol sajtó kiemelten foglalkozott a magyar drukkerek és a rendőrök összecsapásával. Az ügyben már a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) is megkezdte a vizsgálatot – írja a nemzetisport.hu.

A The Guardian a helyi rendőrségre hivatkozva értekezik a lelátói eseményekről. Ez alapján egy szurkoló a mérkőzést segítő egyik rendezőre tett rasszista megjegyzést, a rendőrség emiatt masírozott be a magyar szektorba. Sok lengyel drukker is a magyarok között volt, a felvételek tanúsága szerint a verekedésben többnyire ők vettek részt. (A Körkép.sk helyszíni videóját lásd cikkünk végén.)

Más kérdés, mennyire volt jó döntés a rendőrség részéről, hogy ilyen alacsony létszámban bement a vendégszektorba…

Vb-selejtező: Bravúros döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Londonban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten azt nyilatkozta, egy magyar és egy lengyel szurkolót tartóztattak le kedden Londonban. Elmondta: a mérkőzésen „magyar és lengyel szurkolók biztatták közösen a magyar válogatottat, sikerrel”.

Közölte:

„vannak olyan szurkolók, akiknek az éjjel még nem ért véget, és ezáltal a nagykövetségünk dolgozóinak sem”.

Hírdetés

Egy magyar és egy lengyel állampolgárt tartóztattak le kedd este, mindkét szurkoló „jelenleg a brit rendőrség vendégszeretetét élvezi” – fogalmazott.

Rossi a magyar-angol után: „A fiúk szívvel-lélekkel küzdöttek”

A miniszter kiemelte: a magyar nagykövetség folyamatos kapcsolatban áll a brit rendőrséggel. A magyar állampolgár, akit letartóztattak, még nem kért konzuli védelmet – tette hozzá.

Megjegyezte, a nagykövetség és a konzulátus minden segítségét felajánlották.

Balhé a lelátón már a 3.percben. A magyar szurkolókkal a csapatot együtt buzdító lengyelek egy csoportja (állítólag) kihúzott egy kelta zászlót, ami tiltott szimbólum a lelátón. Ebből lett a tömegverekedés, melynek eredménye, hogy a lengyel-magyar brigád kipofozta a biztonságiakat a vendégszektorból

Mint ismert, a nemzetközi szövetség a mieinket 200 ezer svájci frank (65 millió forint) befizetése mellett két zárt kapus mérkőzésre büntette – a második találkozót két év próbaidőre felfüggesztették – az Anglia elleni szeptemberi vb-selejtezőn történtek miatt.

nemzetisport.hu, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »