A Fidesz Izrael- és zsidóimádatában szélsőjobboldalivá vált – Szijjártó Magyarországot Nauruvá tette

A Fidesz Izrael- és zsidóimádatában szélsőjobboldalivá vált – Szijjártó Magyarországot Nauruvá tette

Régen olvashattak a magyar szavazók undorítóbb nyilatkozatokat, mint amelyeket Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter tett a The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli napilap vasárnapi számában.

Eddig sem volt senkinek kételye arról, hogy a Fidesz-kormány beteges félelme Izraeltől és a zsidóktól rendkívüli szolgalelkű nyilatkozatokra és magatartásra késztették a zsidó állam iránt.

Annak egyik közelmúltbeli példája volt, amikor Nagy Andor tel-avivi magyar nagykövet, Orbán volt kabinetfőnöke egy izraeli lapnak mondta el lelkesen, hogy Magyarországon tombol az antiszemitizmus. Ezzel Guiness-rekordot állított fel az önostorozásban. Az pedig, hogy nem hívták vissza, tökéletesen jellemző az Orbán-féle vezetés gondolkodására.

Mint ahogyan az is, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter 1,4 milliós havi gázsival jutalmaz egy sikkasztó, volt Mazsihisz-vezért és volt munkásőrt, Zoltai Gusztávot. Aki mást nem tesz, mint elmondja, mennyi milliárd közpénzt kell adni a következő hónapban mely törzsi szervezetnek.

Mindezzel a kormány azt hiszi, annyira közel férkőzik a zsidó szívekhez és pénztárcákhoz, hogy nem antiszemitázzák annyit. Amikor pedig másnap kinyitják külföldi sajtószemléjüket, fejfájást kapnak azon cikközöntől, amelyben Orbánt, kormányát és Magyarországot leantiszemitázzák.

Nem baj, mondja erre Zoltai Gusztáv tanácsadó: adjatok még ennek meg annak néhány milliárdot. Breuer Péternek pedig nyaljátok meg még tízszer a talpát, ne csak tévét indítsatok neki. A történet annyira ismert, hogy nem érdemes ezredszer ismételni.

De azt igen, hogy a vasárnapi Jerusalem Post-nyilatkozattal a kormány túllendült a korábbi szinteken is.

A megszálló Izrael miniszterelnökének budapesti látogatása előtt Szijjártó megígérte, hogy Magyarország a jövőben az ENSZ-ben és az EU-ban fog fellépni az „Izraelt sújtó előítéletek ellen”.

Hírdetés

Előítéletek? Jelenleg Izraelben 1700 palesztin rab folytat éhségsztrájkot. Nagy részük azt sem tudja, miért van börtönben. Képzeljük el, mi lenne, ha nálunk zsidókat és cigányokat börtönöznének be hasonlóan. Gyermekeiket és más gyermekeket pedig szórakozásból úgy ölné meg a magyar katonaság és rendőrség, mint teszik ezt rendszeresen az izraeli tömeggyilkos rezsim darabontjai az ottani palesztinokkal.

Szijjártó nyilatkozatában nagyon fájlalta, hogy az EU-Izrael Társulási Tanács 2012 óta nem ülésezett. Majd ezt mondta: „Az EU azon kevés országai közé tartozunk, amelyek komoly erőfeszítéseket tesznek a társulási tanács ülésének összehívására”.

Értjük? Magyarország itt is el akarja szigetelni magát. Mégpedig egy undorító apartheid rendszer szolgájaként, kiállva az elnyomás mellett.

Vajon mit szólna Magyarország, ha egy idegen ország miniszterelnöke azt mondaná, mindent megtesz, hogy a románok az eddigieknél is jobban nyomják el az erdélyi magyarokat?
Ennyire nem lenne szabad ilyen negatív magatartásban fürödni. És akkor még csodálkozunk, ha a Nyugat fütyül a határon túli honfitársaink emberi jogaira? Ha mi így teszünk a palesztinokra, miért várjuk el, hogy a világ erre mutatva ne tegyen a mi fájdalmainkra?

Az ENSZ-ben köztudomásúan vannak lépcsői az Izrael-szolgaságnak. Az USA és Kanada az elsők. Ők azok, amelyek állandóan keresztbe fekszenek mindenfajta határozatnak, amely elítéli e gyarmatosító ország legújabb, vagy ötven éve tartó jogsértését, területkisajátítását, vízlopását stb.

Hozzájuk tartoznak még Nauru, a Marshall-szigetek és a szintén Csendes-óciániai Palau. A névsor immár Hungaryval bővült.

De mielőtt befejeznénk, még néhány sor egy igazi atlantista talpnyalóról, Németh Zsoltról, a parlament külügyi bizottságának elnökéről. Ez az Eörsi Mátyás-imádó véglény május 14-én egy kicsit meg akarta torpedózni a magyar-kínai együttműködést azzal az álszent dumával, hogy Kínában keresztényüldözés zajlik. Nos, ha ennek a farizeus alaknak valóban a szívén lenne a keresztények sorsa, nyöghetett volna már jó néhányszor például a Betlehemben még élő, meg nem ölt, onnan még el nem űzött keresztény palesztinokról.

A Fidesz demonstratív Izrael-imádatával bezupált azon "szélsőjobbos" európai pártok táborába, amelyek úgy gondolják, ha a zsidó megszállók államának és a zsidóknak általában feltétlen hívének festik le magukat, akkor a (zsidó) sajtó békén hagyja őket, azaz közelebb kerülnek a hatalomhoz. Klasszikus önbecsapás.

Janits András – Kuruc.info

Szijjártó: Magyarország Izrael erős barátja és küzd az ENSZ-ben és az EU-ban a zsidó államot sújtó előítéletek ellen

Kiválóak a kapcsolatok és erős a barátság köztünk – mondta Szijjártó Péternek Binjámin Netanjáhu Jeruzsálemben

Puskás Öcsi által dedikált labdát ajándékozott Szijjártó az izraeli miniszterelnöknek Jeruzsálemben


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »