A Felvidék ízeit bemutató borvacsora a Jankovich Hotelben

A Felvidék ízeit bemutató borvacsora a Jankovich Hotelben

Exkluzív borvacsora keretében mutatkoztak be a rácalmási Jankovich Hotelben a Rohonczy Gedeon Mentorprogramban részt vevő felvidéki termelők, akiknek a különböző alapanyagait, hús- és sajtkészítményeit, valamint bor- és pálinkakülönlegességeit használták fel a hétfogásos menüsorhoz, illetve a kiegészítő ital- és borválogatáshoz.

Újabb állomásához érkezett a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) közötti együttműködés. A rácalmási Jankovich Hotelben megrendezett, és a díjnyertes Hibiscus étterem séfjei által megálmodott exkluzív, összesen hét fogásból álló borvacsorán valamennyi fogáshoz felhasználásra kerültek a CED mentoráltjai által előállított alapanyagok, különféle hús- és sajtkészítmények.

Bízunk benne, hogy a borvacsora sikerét követően újabb szintet lépnek mentoráltjaink, és hamarosan bekerülhetnek a Kárpát-medencei csúcsgasztronómia körforgásába” – fogalmazott Csík László, a Rohonczy Gedeon Mentorprogramot koordináló CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Hírdetés

Az eseményen a gasztronómia kedvelői mellett részt vettek szakújságírók, iparági szakemberek, így a borvacsora nagy mértékben elősegítette a felvidéki termelők szakmai körökben történő ismertségének növelését, valamint a lehetséges beszállítói együttműködések létrejöttét nívós éttermekkel.

A CED 2021-ben hívta életre a felvidéki vállalkozások fejlesztését és mentorálását célzó szakmai programját, a Rohonczy Gedeon Mentorprogramot, melynek célja a Felvidéken élők szülőföldön maradásának és boldogulásának támogatása, a családi gazdaságok megerősítése, a gazdasági szereplők üzleti hatékonyságának növelése a foglalkoztatottság és a beszállítói lehetőségek számának növelése révén.

(Sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »