A fehér nacionalizmus mint szélsőséges tartalom: Musk beperli a hirdetőit elriasztó „civil” szervezetet

Beperelte hétfőn az X közösségi oldalt működtető cég a Media Matters civil szervezetet, miután ez utóbbi azzal támadta őket, hogy az X-en "Adolf Hitlert és a nácikat éltető, antiszemita posztok mellett jelent meg több nagy márka hirdetése".

A Media Matters csütörtökön tette közzé jelentését, aminek következtében több nagy hirdető, köztük az IBM, a Comcast, a Disney és az Apple is felfüggesztette hirdetéseit a portálon.

Az X szerint a Media Matters állításai rágalmak, és azzal vádolják a civil szervezetet, hogy "manipulálta" a platformot, mert olyan fiókokkal végezték a kutatást, amelyek kizárólag a nagy hirdetőket és "szélsőséges nézeteket" terjesztő fiókokat követtek, és "végtelenül pörgettek és frissítették" az oldalt, amíg ki nem jött a számukra megfelelő eredmény, a "szélsőséges" bejegyzések mellett megjelenő hirdetések. Bírósági beadványában az X azt állítja, hogy a Media Matters "az X tipikus felhasználói élményének hamis látszatát keltette" azzal a céllal, hogy ártson a vállalatnak.

A Media Matters vezetője, Angelo Carusone komolyan vehetetlennek nevezte a pert, melynek szerinte egyetlen célja a megfélemlítés és az elhallgattatás. Carusone szerint a jelentésük világosan cáfolja az X állítását, miszerint biztonsági intézkedéseket vezettek be, hogy ártalmas tartalmak mellett ne jelenhessenek meg hirdetések.

Hírdetés

"Ha valaki fehér nacionalista tartalmakra keres rá, virágzó reklámkínálattal fog találkozni. A rendszer, amelyről azt állítják, hogy létezik, nem működik úgy, ahogyan mondják" – fogalmazott Carusone. Az X szerint egyetlen felhasználónál jelentkeztek a "szélsőséges tartalmak" mellett reklámok, és az a Media Matters.

"A manipulációt legyőzik a számok. Ne hagyják átverni magukat! Álljanak ki az X mellett!" – írta a portálon Linda Yaccarino, a vállalat vezérigazgatója.

A múlt héten maga a portál tulajdonosa, Elon Musk is bírálatok kereszttüzébe került, miután még a Fehér Ház is "ocsmány" antiszemita hazugságnak minősített egy olyan bejegyzést, amelyet a dél-afrikai származású milliárdos helyeslően osztott meg a portálon.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Újabb hirdetők hagyják ott a Twittert, amiért Musk igazat adott egy kijelentésnek, mely a zsidók fehérgyűlöletéről szólt


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »