A díj, amelyre senki sem vágyik

A díj, amelyre senki sem vágyik

Bruce Willist és Amy Adamset is jelölték idén a leggyengébb filmes teljesítményeknek járó Arany Málna-díjra. A kínos listát ma tették közzé.

Ezt az „elismerést” 1980-ban alapították azzal a céllal, hogy az Oscar-díj ellenpontjaként az előző év legrosszabb filmjeinek és alakításainak jutalmazására„. A győztesek aranyfestékkel lefújt, málnaszemet ábrázoló szobrot kapnak trófeaként az évente megrendezett ceremónián, amelyen érthető okokból nagyon kevesen vesznek részt személyesen.

Amy Adams egyszerre két kategóriában is esélyes az Arany Málnára: a legrosszabb színésznő díjának tulajdonosa lehet a Nő az ablakban című filmért, és mellékszereplőként a Kedves Evan Hansenben nyújtott alakításáért. Bruce Willisnek külön kategóriát találtak ki, azzal az indoklással, hogy a színésznek 2021-ben nyolc rossz szerepe is volt, köztük olyan filmekben, mint az American Siege, a Deadlock és a Kozmikus bűn.

Hírdetés

A legrosszabb színész Arany Málna-díjára esélyes mások mellett Scott Eastwood (Veszélyes), LeBron James (Space Jam – Új kezdet) és Mark Wahlberg (Végtelen).

A legrosszabb film díjára jelölték a Space Jam – Új kezdetet, a Végtelent, a Nő az ablakbant, a Karen című thrillert és a Diana című musicalt.

Az Arany Málna-díjat odaítélő rajongói közönség a kaliforniai UCLA egyetem filmszakos hallgatóiból alakult, és ma már mintegy ezer tagja van 24 országból. A tagok online regisztrálnak és szavaznak, jutalmazásban nem részesülnek, sőt 40 dolláros tagsági díj ellenében voksolhatnak.

A nyerteseket nevét hagyományosan az Oscar-gálát megelőző nap hozzák nyilvánosságra, tehát idén március 26-án. A rekorder egyébként jelenleg Sylvester Stallone, aki eddig tíz Arany Málna-díjat érdemelt ki.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »