A Deutsche Wellének mesélt két ökokörös a karácsonyi ajándékozásról

A Deutsche Wellének mesélt két ökokörös a karácsonyi ajándékozásról

Jó lehet a karácsony tárgyi ajándékok nélkül is című összeállításban beszélt a Deutsche Wellén két ökokörös társunk arról, miért szeretik jobban a karácsonyt tárgyi ajándékok nélkül és hogyan csinálják.

Nemrégiben megkeresett minket a Deutsche Welle, ajánljunk nekik interjúalanyokat a fenntrtható karácsonyról készülő riportjukhoz. Szerencsére a most is futó háztartás zöldítő ÖkoKöreink közösségének csupa elkötelezett és lelkes tagja van, gyorsan meg is találtuk a nyilatkozókat.

Murvai Ildikó ÖkoKör csoportvezetőnk arról beszél a filmben, hogy tavaly a koronavírusjárvány miatt elmaradt a szokásos karácsonyi családi közös étkezés, a közös karácsonyozás helyett sétálni ment a családjával. Ahogy a filmben elhangzik, Ildikó évek óta azt kéri a csalágjától és a barátoktól, hogy ne adjanak egymásnak karácsonyi ajándékot.

Hírdetés

Karakas Kolina november végén indította el ÖkoKör Kamra csoporttalálkozóit a Tudatos Vásárlókkal. Ő is a hagyományostól eltérően ajándékoz az ünnepekkor, ahogy a filmben mondja: zöld életmódja miatt nem akar tárgyakat felhalmozni, ezért inkább élményt – színház- vagy koncertjegyet – ajándékoz karácsonyra.

Hálásan köszönjük Ildikónak és Kolinának, hogy vállalták a nyilvánosságot, és megmutatták, nem kell, hogy a karácsony nem feltétlenül az ajándékhegyeről szóljon!

Forrás: telex.hu A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

Ez a poszt A Deutsche Wellének mesélt két ökokörös a karácsonyi ajándékozásról először itt jelent meg: Tudatos Vásárlók.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »