A depresszió meglepő jelei

A depresszió meglepő jelei

Szomorúság, kedvetlenség, reménytelenség-érzés: ezekkel a tünetekkel azonosítják a legtöbben a depressziót, és nem véletlenül. Csakhogy ezeken felül is vannak még dolgok, amik kedélybetegségre utalhatnak – olyanok, amikre talán nem is gondolnánk.

A depressziós emberek nagyjából hetvenöt százaléka egyúttal valamilyen fajta krónikus fájdalomban, például nyak- vagy hátfájdalomban is szenved – derült ki egy kanadai kutatásból. A negatív lelkiállapot miatt mindenféle kényelmetlenséget, kellemetlenséget és fájdalmat erősebbnek, komolyabbnak érezhetünk, és eleve alacsonyabb lesz a fájdalomküszöbünk – írja a Házipatika.com.

A komfort-ételek (édesség, szénhidrát, tartalmas fogások) alkalmilag kicsit feldobhatják a hangulatunkat (ezt hívják érzelmi evésnek), de ha gyakran folyamodunk ilyesmihez, akkor könnyen felszaladhat ránk pár plusz kiló. Ráadásul kutatások bizonyítják, hogy depressziós embereknek a fogyás és a diéta is nehezebben megy, illetve kevésbé jók a különböző fogyókúrák betartásában.

Hírdetés

Ha semmin nem tudunk sem sírni, sem nevetni, és felkeléstől lefekvésig automatikusan és gépiesen tesszük a dolgunkat, valamint sem kisebb, sem komolyabb dolgokban nem találunk motivációt, akkor is esélyes, hogy kedélybetegek vagyunk. Ez a fajta zombi-állapot az egyik legnyilvánvalóbb tünete a depressziónak.

Ha azt vesszük észre, hogy minden este automatikusan a pohár után nyúlunk, az sem jelent jót – a depresszióban szenvedők nagyjából egyharmadának egyúttal alkoholproblémája is van. Az ital ráadásul felerősíthető a dühöt, agressziót, a negatív érzelmeket is, ami miatt a depresszió csak tovább súlyosbodik.

Ha állandóan a közösségi oldalakon lógunk, vagy online vásárolunk, esetleg játszunk, az is utalhat depresszióra. Felmérések szerint azok az emberek, akik az átlagnál több időt töltenek az interneten, illetve több a virtuális kapcsolatuk, mint a valódi, hajlamosabbak a depresszióra.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »