A demokrácia-maszlag

Miről beszélnek a politikusok?

Munkanélküliségről, nyugdíjakról, egészségügyről, államadóságról, oktatásról. Mondjatok egy példát, ami ezekből az elmúlt 20 évben jobb lett.
Kezdjük a munkanélküliséggel? Inkább ne. Nyugdíjak az inflációval növekedtek? Nem. Az egészségügy egy örökös témája az FIDESZKDMPMSZPSZDSZJOBBIKLMPPM pártnak, egyik reform a másikat érte, jobb lett az orvosoknak, nővéreknek, betegeknek? Csökkent az államadósság az elmúlt 20 évben a „szolid“ államháztartás következtében?
Szerintem itt ebben az országban az egyesült FIDESZKDMPMSZPSZDSZJOBBIKLMPPM párt uralkodik. Társadalmi változáshoz nincs alternatíva, mert a kérdésfeltevés is mindig ugyanaz.

NEM, nem tud semmi változni, mert mind egy paradigmában gondolkodnak. Ezek mind a kapitalista értékrendszerre esküdtek fel. (Figyelem, a kapitalizmus ellentéte nem a kommunizmus! Lásd Kína.)

Tulajdonképpen jelenleg nincs alternatíva. Egy olyan vonatban ülünk, ami a szakadék irányába robog. És hogy milyen ez a szakadék azt tudjuk. Ez a kapitalizmus mintaállama, az Amerikai Egyesült Államok. Ez kapitalizmus a végkimerülésben, egy teljesen szolidaritás mentes állam. A gazdagok a saját negyedeikbe barikádozták el magukat szöges drótkerítéssel és biztonsági őrökkel, a saját iskoláikba, saját korházaikba járnak. A középosztály fokozatosan felszívódott. A szegények a nyomorba sülyedtek, szintén a saját gettójukban élnek, ahova a rendőrség sem mer bemenni. Az USA szociálpolitikája a börtön. Az USA-ban a lakosság arányához mérten több ember van a börtönben, mint bármelyik más országban a világon, beleértve Észak-Koreát vagy Kínát. Annak ellenére hogy ilyen sokan a börtönben vannak, a fiatal amerikai halálának első számú oka a gyilkosság. Évente 30.000 amerikait ölnek meg az utcákon. Ez naponta 80 lélek. Ha naponta Irakban vagy Szíriában 80 ember hal meg, azt polgárháborúnak nevezik. Az USA-ban is polgárháború ez. A kapitalizmus végső stádiuma polgárháború, csak ebben nem a szegények a gazdagok ellen harcolnak, hanem a szegények egymást lövik azokkal a fegyverekkel, melyeket a gazdagok nekik eladtak. Ez a kapitalizmus, „Osztalék és uralkodj“.

Hírdetés

Az amerikai média 95% öt gazdag család kezében van. Nálunk ezt a hazai oligarchák meg kellett osszák a külföldiekkel. Ez a média elmagyarázza nekünk, hogy ez a rendszer az egyetlen választásunk. A totalitáriánus (alternatívamentes) és globális gazdasági rendszernek nincs alternativája.

A szögesdrót ma nem az államhatároknál van, hanem a fejekben. Az amerikaiak többsége elutasítják azokat, akik mindenkinek betegbiztosítást akarnak. Nálunk az egyenlőség egyetlen adókulcsot jelent.
A politikusok azt mondják, ezt a vonatot nem lehet megállítani. A síneket sem lehet másképp vezetni, “ennek az iránynak nincs alternatívája” (Merkel). Ez érdekes, ha a vonatot se megállítani, se irányát megváltoztatni nem lehet, akkor miért megyünk választani?

Egy választásunk van. A mozdonyvezetők lecserélhetjük. Ez aztán érdekes, ezt az egy sínes választási lehetőségeket eladják nekünk mint demokráciát.

Forrás: László Zoltán – Internet


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »