A demokrácia diktatúrája

A demokrácia diktatúrája

Az elmúlt napot, napokat a kormánymédiában egyértelműen a brüsszeli demokratikus diktatúra uralta, amelyet az MCC rendezvényével szemben alkalmaztak a nyugat-európai ország, Belgium és az Európai Unió fővárosában.

Az esetről már nagyon sokan írtak és mondtak nagyon jókat. Így szerencsére olyan sokat nem kell annyit koptatnom kissé viseltes billentyűzetemet, néhány gondolatom azonban csak lenne a most lejátszódott eseménysorhoz. Mint azt több helyen is megírták, elpanaszolták, a szervezőknek az antifa fenyegetőzése miatt többször is új hely után kellett nézniük. Miután sikeresen abszolválták ezt a kört, a rendezvény napján kellett azzal szembesülniük, hogy a „békepárti és migrációellenes konferenciának” helyt adó épületet ellepték a hatóság emberei.

Eddig tulajdonképpen bármelyik nagyobb hazai rendezvényről íródhatnának ezek a sorok, melyeket a Fidesztől jobbra álló mozgalmak szerveznek.

Ne legyünk naivak, ha jövő hétre a Légió Hungária szervezne egy ugyanilyen „békepárti és migrációellenes konferenciát” mondjuk cseh, német és bolgár résztvevőkkel, akkor éppen arra a sorsra jutna, mint a most vegzált rendezvény – csak éppen a NER lépne fel ellene hatósági eszközöket bevetve, a megszokott „náciveszélyt” hirdetve.

A Fidesz-kormány lenne az, amelyik igyekezne ellehetetleníteni a rendezvényt, ahogy azt az elmúlt évtizedben nem egyszer megcsinálta már.

Hírdetés

Milyen érdekesen működik ez a nyugati demokrácia. Brüsszelben a városvezetéstől jobbra álló fideszes MCC lett a szélsőjobboldali, míg Budapesten ugyanez a fideszes hatalom gátolja a tőle jobbra lévőket rendezvényeik megtartásában. A városvezetés a szerinte tőle túlságosan jobbra állót korlátozza Brüsszelben, míg a Fidesz pontosan ugyanezt teszi, vagyis a tőle jobbra elhelyezkedőt igyekszik ellehetetleníteni idehaza.

Tehát mindenki a tőle jobbra lévőtől fél és igyekszik azt elhallgattatni a demokrácia nevében, egy valójában baloldali diktatúra eszméjének engedelmeskedve.

Szigorúan csak a tőle jobbra lévőt, a baloldallal sem Brüsszelnek, sem a Fidesznek nem nagyon van baja. Aztán jönnek is a demokrácia hiányát számon kérő érvek. „Brüsszel és a liberálisok azok, akik a szólásszabadságot, a véleménynyilvánítás szabadságát stb. hirdetik, hát akkor tartsák is be azt!” – olvasom mindenfelé. Csakhogy a Fidesz és holdudvara idehaza pontosan ugyanazt a demokráciát hirdeti és képviseli, mint a brüsszeli városvezetés. Idehaza ráadásul pontosan ugyanennek a demokráciának az égisze alatt igyekszik korlátozni a tőle a jobbra lévők tevékenységét.

Éppen ugyanazt a játékot játssza idehaza a Fidesz, mint Brüsszel. Ugyanazokkal a szabályokkal, melyeket most ellenük használtak a tőlük balra lévő erők.

Ez a jelenség pedig két dolgot mindenképpen meg kellene hogy világítson a kormánypárti megmondóembereknek. Az egyik, hogy Nyugat-Európában bizony könnyen lehet belőlük is olyan szélsőjobboldali, mint akik ellen idehaza ők folyamatosan fellépnek. Mert a brüsszeli politikához képest még talán Orbánék is valóban tekinthetőek szélsőjobboldalinak. A másik, amit most meg is tapasztalnak: az általuk is képviselt demokrácia Fidesz által is használt diktatúrája. Amely diktatúrában az a „náci”, akire mondják.

Ahogyan Incze Béla fogalmazott: üdv a klubban, Miniszterelnök Úr!

Lipták TamásMagyar Jelen


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »