A decemberi Katedra a kreatív iskola témájával foglalkozik

A decemberi Katedra a kreatív iskola témájával foglalkozik

A közoktatási reform szellemiségéhez kapcsolódva a decemberi Katedra a kreatív iskola témáját járja körül.

Pintes Gábor témanyitó játékos-kreatív vezércikkét egy interjú követi, melyben az interjúalany, Urbán Péter a személyes tapasztalatok megosztásán túl a hazai közoktatás kreativitás iránti érzékenységét boncolgatja, majd Mező Ferenc és Mező Katalin kreativitásra neveléssel foglalkozó tanulmányai következnek. A témakört Pap Ferenc és Fehér Ágota közös írása zárja, amely az elmélyülés és az alkotás összefüggéseire irányítja a figyelmet.

A lapszám második felében Scheuring István a statisztikai gondolkodás gyakorlati hasznosságáról, Schulcz Patrik az egész életen át tartó tanulás és a karrierépítés összefonódásairól, a pályakezdők rovatban pedig Tóth Kitti az óvodáskorú gyermekek életére hatást gyakorló szerepmodellekről ír.

Hírdetés

Az állandó rovatok közt is rendkívül sok inspiratív gondolatot találunk, ilyen Sőnfeld Mátyás zenepedagógiával foglalkozó írása, Bezányi-Thuróczy Flóra társasjáték-pedagógiára fókuszáló, Csicsay Alajos közoktatás történetét és környezetünket érintő, valamint Balogh Kinga helyes életmóddal kapcsolatos cikke. A decemberi Katedrában Petres Csizmadia Gabriella egy biblioterápiás szakkönyvet, Béres Judit Élet a sorok között című írását ajánlja az olvasók figyelmébe.

A digitális folyóirat megjelenését a Kisebbségi Kulturális Alap és a Magyar Tudományos Akadémia támogatja. A decemberi lapszám ingyenesen elérhető a folyóirat honlapján.

(Katedra/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »