A DAC-tól távozó Nebyla a horvát élvonalban folytatja pályafutását

A DAC-tól távozó Nebyla a horvát élvonalban folytatja pályafutását

Három idény után távozott Dunaszerdahelyről a West Ham akadémiáján is pallérozódó Sebastian Nebyla, akinek lejárt a szerződése a DAC-nál és egy külföldi megkeresés miatt nem szeretett volna hosszabbítani.

Az előző idényben ezüstérmes DAC több távozót is bejelentett az új szezon kezdete előtt, köztük van a 21 esztendős középpályás, Sebastian Nebyla is.

A szlovák U21-es válogatott futballista három idény után távozik Dunaszerdahelyről és a horvát bajnokság előző idényének ötödik helyén végző NK Istra csapatában folytatja pályafutását.

Hírdetés

Nebyla a sárga-kék klubszíneket zöld-sárgára cserélte és hosszútávú 2026-ig szóló szerződést kötött a horvát élvonalbeli gárdával.

A 21 esztendős középpályás 2020 nyarán nagy reményekkel érkezett a DAC együtteséhez az angol West Ham akadémiájáról. A fiatal labdarúgó nagyszombati nevelés és 2018-ban igazolt ki a szigetországba. A londoni klub U18-as gárdájában 32 találkozón 11 gól állt a neve mellett, míg az U21-es csapatban három találkozón is pályára lépett.

A Fortuna Liga legutóbbi idényében 24 alkalommal lépett pályára sárga-kékben és három gólt szerzett. A még mindig csak 21 esztendős labdarúgó szerződése június végeztével lejárt volna, és a felek közös megegyezéssel nem hosszabbítottak szerződést, mivel jelezte a klubvezetés felé távozási szándékát.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »