A DAC a kerületi rivális Spartakot is legyőzte, ami új klubrekordot jelent

A DAC a kerületi rivális Spartakot is legyőzte, ami új klubrekordot jelent

A válogatott szünet előtt kerületi rangadóval zárult a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának második köre. A tabella első helyén álló DAC hazai közönség előtt fogadta a kerületi rivális Nagyszombat együttesét.

A szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) felsőházi rájátszásának második fordulója kerületi rangadóval zárult. Az éllovas dunaszerdahelyi DAC hazai pályán látta vendégül a kerületi rivális Spartakot. A sárga-kékek a forduló előtt négy pontos előnyben voltak, de mivel a címvédő Slovan ma délután legyőzte a Zólyombrézót, egy pontra megközelítette a csallóközi együttest.

Adrian Guľa több helyen is változtatott az előző besztercebányai kezdőhöz képest, hiszen a brazil Mateus Brunetti megsérült és a helyére Dominik Kružliak került be,

míg a középpályán a sárga-kékek mestere most sem nevezte Kalmár Zsoltot a kezdőbe, hanem ezúttal Ammar Ramadan élvezhette a 47 esztendős mester bizalmát. A vendég nagyszombatiak kezdőjében három egykor a DAC-ban is megfordult játékos is lehetőséget kapott, nevezetesen Martin Vantruba, Kristián Koštrna és Abdulrahman Taiwo, de a nagyszombatiak kispadján a DAC egykori felvidéki játékosa Iván Alex is helyet foglalt.

A találkozót óriási érdeklődés előzte meg, hiszen idén nagyon nagy esély mutatkozik arra, hogy a dunaszerdahelyi együttes megtörje a Slovan egyeduralmát.

A két csapat őszi MOL Arénában rendezett rangadóján a DAC a hajrában szerzett Krstović-góllal győzte le a piros-feketéket.

A találkozón fergeteges hangulat uralkodott, hiába került vasárnap este megrendezésre, sokan jegyet váltottak a rangadóra. A házigazdák a második percben máris helyzetbe kerültek, de Krstović lövése elkerülte a kaput. A piros-feketék számára nem indult jól a mérkőzés, hiszen Ofori megsérült, így Gašparíknak nagyon hamar változtatnia kellett kényszerű okokból, a megsérült ghánai középpályás helyére a felvidéki Iván Alex állt be.

Az első komoly nagyszombati lehetőség Paur nevéhez fűződött a kilencedik percben, de fejesét Petráš könnyedén hárította.

A 24. percben Gavrić lőtt a kapu fölé, majd három perccel később a másik oldalon Daniel kiszorított helyzetből próbálta meglepni Petrášt, de a DAC kapusa a helyén volt. Az első játékrész hajrájában a sárga-kékek több ígéretes lehetőséget is kidolgoztak, a 37. percben egy villámgyors kontra után Krstović elönzősködte a helyzetet. Hat perccel a szünet előtt Blackman beadását Gavrić fejelte a Spartak kapujába esélyt sem adva Vantrubának. Az első játékrész kevés gólszerzési lehetőséget hozott, de a sárga-kékek pontosabbak voltak a kapu előtt, így egygólos dunaszerdahelyi vezetéssel zárult az első játékrész.

A házigazda sárga-kékek álomszerűen kezdték a másodi játékrészt, és Miroslav Káčer egy kiváló lövéssel megduplázta a DAC előnyét.

Hírdetés

A sárga-kékek játékosa első gólját szerezte a DAC színeiben. A hazaiak rövid időn belül újabb gólt szerezhettek volna, miután egy nagyszombati hibát Krstović válthatott volna gólra, de a montenegrói gólvágó a kapu mellé gurított. A második játékrész elején az 1848-as magyar forradalom és szabadságharc 175. évfordulójáról a B-közép is megemlékezett.

A folytatásban több sérülés miatt nem volt folyamatos a játék, így kevés lehetőség alakult ki a kapuk előtt, a mérkőzés ezen szakaszában.

Időközben mindkét szakvezető cserékkel próbálta frissíteni csapatát. Nem egész húsz perccel a vége előtt a nagyszombatiak egy szögletet követően szépítettek Taiwo révén, aki egykori csapatának talált be. A mérkőzés hajrájában a vendég Spartak egyre inkább szaporázta a támadásokat az egyeníltő gólért, míg a sárga-kékek előtt több terület nyílt a kontrákra.

Öt perccel a vége előtt pedig a csereként beálló Szánthó Regő használta ki a Spartak újabb nagy hibáját, egy kegyetlenül jól eltalált lövéssel állította vissza a DAC kétgólos vezetését.

A végén mindkét kapu előtt akadtak ziccerek, de a véghajrában az eredmény már nem változott. A DAC 17.mérkőzésén is veretlen maradt, ami új veretlenségi klubrekordot jelentett. Győzelmével a dunaszerdahelyi együttes megőrizte előnyét a Slovan előtt, és továbbra is négy ponttal vezeti a Fortuna Ligát. A csallóközi együttes legközelebb a válogatott szünet után is otthon lép pályára, április 2-án a Zsolnát fogadják Adrian Guľa tanítványai.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga), felsőházi rájátszás, 2. forduló:

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – FC Spartak Nagyszombat 3-1 (1-0)

MOL Aréna, Dunaszerdahely, 7390 néző, v.: Smolák – Hancko, Jekkel

Gólszerzők: 39. Gavrić, 46. Káčer , 85. Szánthó ill. 72. Taiwo

Sárga lapok: 53. Káčer, ill. 35. Bukata, 41. Taiwo

DAC: Petráš – Pinto, Risvanis, Kružliak, Andzouana – Káčer, Dimun, Ramadan (82. Szánthó) – Blackman (82. Muhamedbegović), Krstović (90. Kalmár), Gavrić (64. Nebyla)

Spartak: Vantruba – Koštrna, Štetina, Savvidis, Kôša, Twardzik – Bukata (46. Procházka), Paur (46. Štefánik) – Daniel (68. Ristovski), Taiwo, Ofori (5. Iván, 68. Azevedo)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »