A Csemadok Tornaljai Területi Választmánya is megünnepelte a szervezet 75 éves jubileumát

A Csemadok Tornaljai Területi Választmánya is megünnepelte a szervezet 75 éves jubileumát

A tornaljai Rákóczi Magyar Házban nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a Csemadok Tornaljai Területi Választmánya 2024. október 1-jén.

Az ünnepi eseményt Balajti Lajos, a választmány alelnöke nyitotta meg, majd Győrfi Erika polgármester köszöntötte a megjelenteket. A résztvevők Tamás Ákosnak, a TV titkárának prezentációjában a területi választmány történetébe és munkájába nyerhettek betekintést.

Az ünnepi ülés keretében a jövő fenntarthatósági kérdéseiről a Kazinczy Ferenc Alapiskola diákjai mutattak be előadást a Wall-E című film alapján.

Az ünnepi eseményen Köteles László, a Csemadok általános alelnöke kitüntetéseket adott át azoknak, akik kiemelkedően hozzájárultak a szlovákiai magyar közösség kulturális életéhez.

Csizmadia Zoltán, a zsóri alapszervezet vezetője, Kurali Ágnes, az Andante Énekkar karnagya, valamint Miko Attila, a Tornaljai Területi Választmány elnöke részesültek az elismerésben.

Hírdetés

 

Az eseményt Miklós Mária Noémi népmese-előadása, valamint Fűzér Henrietta és Miko Lilianna énekprodukciója zárta, méltóképpen keretezve a jeles évfordulót.

„A rendezvény méltó alkalom volt arra, hogy közösen ünnepeljük a Csemadok 75 éves múltját, és elismerjük mindazokat, akik hozzájárultak közösségünk kulturális gazdagságának megőrzéséhez és továbbviteléhez” – nyilatkozta Tamás Ákos.

(Csemadok Tornaljai TV FB / HE, Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »