A cseh kormányfő Komenskýt idézve utasította el a migránsok befogadását Olaszországban

A cseh kormányfő Komenskýt idézve utasította el a migránsok befogadását Olaszországban

Andrej Babiš cseh miniszterelnök római munikalátogatása alkalmával elutasította a kötelező kvótákat és kijelentette: Jan Amos Comenius azt mondta, hogy a migráció megoldása nem a nemzetek áttelepítése, hanem az oktatásuk. Mert ha műveltek lesznek, akkor otthon maradnak, és nem akarnak majd máshova menni”.

A cseh államfő szerint az egyértelmű állásfoglalás, hogy Európa nem fogad be migránsokat, és Olaszország, Málta, Görögország és Spanyolország pénzügyi támogatása az embercsempészekkel való harcban, illetve az észak-afrikai országokkal való egyezség a receptje az Európába igyekvő emberáradat megállításának – és Csehország ezt képviseli majd az illegális bevándorlást illető összeurópai vitában.

Hírdetés

A cseh kormányfő közölte olasz kollégájával, Giuseppe Contéval, hogy Csehország egyetlenmigránst sem fogad be. Olaszország az elmúlt hetekben többször is felszólította Brüsszelt ész uniós tagállamokat, hogy vegyék át a migránsokat, amelyek Olaszországba érkeztek. Az olasz kormány ugyanakkor már nem, vagy csak kivételes esetben engedélyezi menekültekkel érkező hajók dokkolását a kikötőkben.

Noviny.cz

Nyitókép: Novinky.cz


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »