A CIA kémprogramja egy bombatámadással felér

News

#Vault7 ‘Athena’: A CIA rosszindulatú Windows ellenes programja ‘sokkal jobb, mint egy bombatámadás’

Published: 19 May 2017 | 11:25 GMT

A WikiLeaks #Vault7 kiszivárogtatás sorozatának legújabb darabja, amit pénteken hoztak nyilvánosságra, olyan rosszindulatú programról ad tájékoztatást, amely távoli irányítást tesz lehetővé és betöltő hozzáférést biztosít a megcélzott számítógépekhez, amelyek Microsoft Windows operációs rendszert futtatnak.

Az öt dokumentumból álló legfrissebb kiszivárogtatásnak ‘Athena’ a kódneve.

A felhasználói utasítás – user guide a következő operációs rendszereket sorolja fel, mint támadható célpontokat; Windows XP Pro SP3 32-bit, Windows 7 32-bit, Windows 8.1 32-bit/64-bit, Windows 2008 Enterprise Szerver, Windows 2012 Szerver és Windows 10.

A megtámadott számítógépen történt telepítés után az Athena fogadja a távoli operátor által sugárzott jeleket, lehetővé téve az információátvitelt és további rosszindulatú szoftverfrissítések észrevétlen indítását.

Hírdetés

A számítógép Internetes forgalmának rögzítésére, és egy adott dokumentum kiszivárogtatásának elrejtéséhez az Athena “eltéríti” a rendszernek fenntartott ideiglenes adatbázist, a DNSCACHE-t.

Az Athena parancsmodul csak egy adott jel alatt tölt, amikor befejezte, megsemmisül.

A CIA az Athena-t a Siege Technologies magán kiberbiztonsági céggel együttműködve fejlesztette ki.

„Én sokkal szívesebben dolgozom az elektronikus hadviselésen… ez egy kicsit más, mint a bombák és a nukleáris fegyverek – ez egy erkölcsileg összetett terület. Ahelyett, hogy lebombáznánk és megsemmisítenénk dolgokat, most valóban csökkenteni lehet a polgári veszteségeket, ami győzelem mindenki számára”, írta egy email-ban a Siege Technologies alapítója, Jason Syversen.

A WikiLeaks #Vault7 néven ismert kiszivárogtatás sorozatának az Athena a legfrissebb darabja, állítólag a CIA-tól. Az előző részek olyan hacker technikákat mutattak be, amelyek mintegy fegyverként használtak mobil telefonokat, intelligens televíziókat megfigyelésekre és rosszindulatú programok telepítésére a megcélzott gépeken.

Fordította: Urthvas Bethad

Forrás: RT hírek

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Aktuális, Hírek, Valóság


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »