"A CEU-t kiszorították, elűzték!" – ajvékol a Soros-nevelde rektora, pedig ugyanúgy maradnak Magyarországon

"A CEU-t kiszorították, elűzték!" – ajvékol a Soros-nevelde rektora, pedig ugyanúgy maradnak Magyarországon

A CEU (Central-European University) minden amerikai akkreditációjú programját Bécsben indítja el 2019 szeptemberében – közölte az egyetem hétfőn az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: döntésüket azért most hozzák nyilvánosságra, hogy időben tudjanak hallgatókat toborozni a következő tanévre.

Kiemelték: az elmúlt 20 hónapban a CEU mindent megtett, hogy megfeleljen a magyar törvényeknek, felsőoktatási képzést indítottak az Egyesült Államokban, amelyet az amerikai hatóságok regisztráltak és jóváhagytak.

Ennek ellenére a magyar hatóságok jelezték, hogy nem fogják aláírni azt a megállapodást, amelyet több mint egy évvel ezelőtt véglegesítettek New York állammal, és amely hosszú távon elismerné és biztosítaná a CEU budapesti működését – közölték.

Hírdetés

A CEU-t kiszorították – mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora. „Ez példátlan. Egy amerikai intézményt kiszorítanak egy NATO-szövetséges országból. Egy európai intézményt elűznek az Európai Unió egyik tagállamából” – olvasható a Soros nevelde honlapján megjelent ajvékolásban.

Nem mennek ezek sehova

A CEU amerikai akkreditációjú programjait az osztrák hatóságok már regisztrálták, az Egyetem (sic!) minden új diákját Bécsben fogadja 2019 szeptemberében – derül ki közleményükből, mint ahogy sajnos az is, hogy

a már felvett hallgatók Budapesten folytatják tanulmányaikat.

(Kuruc.info – MTI – CEU nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »