A cégek már kérhetik az alkalmazottak tesztelésére fordított költségeik térítését

A cégek már kérhetik az alkalmazottak tesztelésére fordított költségeik térítését

A cégek, vállalatok mostantól kérvényezhetik az alkalmazottaik kötelező tesztelésére fordított költségeik megtérítését. Mint ahogy a gazdasági minisztérium közölte, az erre vonatkozó kérvényeket elektronikusan kell benyújtani a közigazgatási portálon keresztül.

Az adminisztratív terhek csökkentése és a kérvények minél gördülékenyebb elbírálása érdekében a tárca azt javasolja, hogy decemberre és januárra egy közös kérelmet nyújtsanak be a cégek.

„A gazdasági tárca több tízezer kérvény beérkezésére számít, amelyek feldolgozása adminisztratív szempontból rendkívül igényes feladat lesz. Ezért a vállalatok, cégek türelmét és együttműködését kéri, hangsúlyozva, hogy nem szükséges a kérvényt rögtön a rendszer beindulása első óráiban beküldeniük“ – közölték, hozzátéve, hogy mindenkinek elegendő idő áll rendelkezésére a költségtérítés igénylésére.

Hírdetés

Decemberre egy vizsgálat után öt eurót térítenek, januárra pedig négy euróban határozták meg a költségtérítés mértékét. Az állam további egy eurót fizet alkalmazottanként a teszteléssel járó egyéb kiadások fedezésére.

A gazdasági tárca decemberre és januárra vonatkozóan közel 60 millió euróra becsüli a cégek alkalmazottai kötelező tesztelése térítésének költségeit, s ezt az összeget már kérte a pénzügyminisztériumtól.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »