A brit kormány szigorúbb bírságolással vetne véget a bevándorlók illegális foglalkoztatásnak

A brit kormány szigorúbb bírságolással vetne véget a bevándorlók illegális foglalkoztatásnak

A brit kormány az illegálisan érkező bevándorlókat alkalmazó cégekre és szállásadóikra kivetett bírság összegének jelentős megemelésére készül a bevándorlást visszaszorítandó – közölte a brit belügyminisztérium hétfőn.

A belügyminisztérium közleménye szerint az illegális foglalkoztatás, a feketemunka és a lakhatás biztosítása lényegi elemei annak a vonzerőnek, ami csónakos átkelésre készteti az embereket a La Manche-csatornán.

Hírdetés

A vállalatokra kivetett bírságot a tervek szerint 15 ezer font-sterlingről 45 ezerre  emelnék meg minden illegálisan foglalkoztatott alkalmazott után, a szállásadókra kivetett bírságot pedig bérlőként ezer fontról 10 ezer fontra.

A konzervatív kormány a törvények szigorításával akarja visszaszorítani az illegális bevándorlást. Az illegálisan érkezőket ezentúl azonnal őrizetbe vennék és a lehető leghamarabb kiutasítanák az országból. A kiutasítottak pedig a későbbiekben – személyes helyzetüktől függetlenül – már nem is folyamodhatnának majd menedékjogért Nagy-Britanniában.

Tavaly a 45,7 ezer személy érkezett illegálisan a brit partokra csónakkal, 60 százalékkal több a 2021-es 28,5 ezernél.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »