A börtönökben több mint dupla akkora az átoltottság, mint kint

A fogvatartott személyek 73 százaléka megkapta a koronavírus elleni védőoltást – tájékoztatott az Országos Börtönigazgatóság (ANP) egy közleményében.

Az igazgatóság megemlíti ugyanakkor, hogy a járványhelyzet ellenére a börtönökben tovább zajlanak az oktatási, nevelési tevékenységek, megtették a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy minden egyes büntetés-végrehajtási egység szintjén legyen kapacitás a fogvatartottak különböző szakmákban történő képzésére. Ebben a folyamatban bizonyos képesítéssel rendelkező fogvatartottak és a társadalmi reintegrációt segítő szakemberek egyaránt részt vesznek.

Hírdetés

Az ANP középtávú tervei között szerepel a büntetés-végrehajtási rendszer infrastruktúrájának fejlesztése annak érdekében, hogy a fogvatartottak számára legalább 7000 új munkahelyet biztosítson. A cél az, hogy minden börtönnek legyen saját, termelői tevékenységekre kijelölt és felszerelt helyisége.

Nemrég Valeriu Gheroghiță, a romániai oltáskampány koordinátora azt nyilatkozta, hogy az országban körülbelül 30 százalék a beoltottak aránya.

(agerpres, hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »