A belügyminisztérium kamerarendszerrel látná el a iskolákat

Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter az ismétlődő iskolai bombariadók miatt kamerarendszerrel látná el az általános és középiskolákat. Mint ahogy szerdán a sajtó képviselőivel közölte, a projekt megközelítőleg 3200 iskolát érintene.

Iskolánként a miniszter szerint 6–10 kamerával számolnak, melyekkel figyelemmel kísérhető, hogy ki lép be az iskola területére. A tervezet költségeit közel 60 millió euróra becsülik.

A miniszter szerint nem egyszerű kamerákról van szó, hanem olyanokról, melyek az arcfelismerést is lehetővé teszik a bűnügyi nyilvántartásban szereplő személyek azonosítása érdekében. Hangsúlyozta továbbá, hogy amennyiben a kormány legközelebbi ülésére még nem sikerülne beterjeszteni a javaslatot, akkor az ezt követő tanácskozáson terjesztik majd elő.

Hírdetés

„A költségek egy iskolára számítva 15–20 ezer euró körül mozognak“ – mondta Šutaj Eštok, hozzátéve, hogy azok az iskolák, melyek kamerákat szeretnének felszereltetni, jelentkezhetnek a projektbe.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez a tervezet néhány napon belül a kormány elé kerülhessen. Ezzel is jelezni szeretnénk a gyermekeikért aggódó szülőknek, hogy dolgozunk az iskolák biztonsága érdekében“ – közölte a belügyminiszter.

(NZS/Felvidék.ma(SITA)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »