A "bátor" afgán biztonsági erők több száz tagja adta meg magát a táliboknak

Az afgán biztonsági erők több száz tagja megadta magát a táliboknak szerdán Kunduzban – közölte egy tartományi tanácsos.

Amruddín Váli elmondta, hogy a katonákat, rendőröket és milicistákat a kunduzi repülőtér védelmével bízták meg, miután Kunduz városa a hétvégén elesett.

Egy névtelenül nyilatkozó katona megerősítette az információt, és hozzátette: a reptér védelmére kirendelt fegyveresek többsége megadta magát. Hangsúlyozta: a tálibok bekerítették őket, tüzérségi támadást indítottak ellenük, amire nem volt módjuk válaszolni.

Hírdetés

"Most adtuk meg magunkat az egységemmel, amely húsz katonából, három Humvee-ből és négy terepjáróból áll. Arra várunk, hogy megkapjuk a kegyelmet biztosító levelet, ahogy sokan mások is" – közölte az AFP francia hírügynökséggel.

Eközben Asraf Gáni afgán elnök szerdán megérkezett az ország északi részén található Mazar-i-Sarífba, amelyet a tálibok ostromolnak. Az államfő célja, hogy mozgósítsa a forrásokat és a csapatokat, és összehangolja a választ a radikálisok támadására. Mazar-i-Saríf elvesztése nagy érvágás lenne a kormánynak, amelynek nem maradna befolyása az ország északi felében. Egy esetleges tálib győzelem akár azt is lehetővé tenné, hogy a radikálisok Kabulra összpontosítsák erőiket.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »