A bárok bezárását követelik Spanyolországban

A bárok bezárását követelik Spanyolországban

Az egészségügyi szakértők nyílt levélben kérik a spanyol kormányt, hogy zárják be a bárok belső tereit és a bárteraszokat is, mert aggasztó mértékben növekszik a koronavírussal fertőzött betegek száma.

Bezárná a spanyol egészségügyi minisztérium a bárok belső terét azokban a régiókban, ahol 100 ezer főre több mint 150 fertőzött jut. Ha a régióvezetők elfogadják a tervezetet, akkor hamarosan megszűnik a beltéri fogyasztás egyebek között Madridban, ahol jelenleg 228 eset jut 100 emberre. Baszkföldön ugyanez az érték 200 fő, Katalóniában 172, Navarrában 185, Asztúriában 159, Melillában 511, Ceutában pedig 253.

A dokumentum szerint nagyon nagy arányban fertőződnek meg az emberek az olyan bárteraszokon, amelyek csak részlegesen vannak lezárva, mert ezeken a helyeken nem elég jó a szellőzés.

Hírdetés

Arra is felhívják a figyelmet, hogy sokan még mindig helytelenül viselik a maszkot, nemcsak a bárteraszokon, hanem az utcán is. Úgy fogalmaznak, hogy „a maszkok használatánál tapasztalt hibák kevesebb, mint a felére csökkentik hatékonyságukat, ami óriási számú fertőzést jelent. A helyes maszkviseléssel el lehetne kerülni ezt a nagy mértékű fertőzést”.

Ettől függetlenül több autonóm régióvezető is azt tervezi, hogy hamarosan újabb szigorításokat jelent be az ünnep idejére.

A 47 milliós Spanyolországban eddig 4,3 millió embert oltottak be, ezzel a spanyolok a 19-ek az Európai Unióban.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »