A balatoni sellő titkai

A balatoni sellő titkai

A 94. könyvhéten dedikálja vadonatúj könyvét a felvidéki ifjúsági szerző, Király Anikó. A balatoni sellő című történet Jókai Mór tizenkilencedik századi világába repíti vissza az olvasókat. Anikó ezúttal a friss olvasó, tizenéves korosztályt célozza meg bájos történetével.

Kevés olyan ízig-vérig ifjúsági- és gyermekirodalom szerzője van a felvidéki magyar irodalomnak, mint a mátyusföldi Feketenyékről származó Király Anikó. Az elbűvölő személyiséggel és páratlan kedvességgel rendelkező írónő – illusztrátor könyvei méltán bájolják el az ifjúságot és a felnőtt olvasókat egyaránt.

Anikó legújabb könyve, A balatoni sellő a napokban jelent meg a Manó Könyvek kiadónál, az Új Kedvencek sorozatban. Ezúttal a kis olvasókat célozza meg a kalandos meseregénnyel, amely tíz éves kortól ajánlott.

Király Anikó írói stílusa könnyed és gördülékeny, szívesen viszi el történeteit a számára oly kedves Balaton vidékére. Szereplőivel könnyen azonosul az ifjúság. Hosszasan beszélgettünk Anikóval a magyar irodalomról, az olvasásról, arról, miképpen lehetne a legkönnyebben elérhetővé és kedveltté tenni az olvasást a gyerekek és a fiatalok körében.

Hírdetés

A mátyusföldi szerző könyveit érdemes az ifjú olvasók kezébe adni, garantáltan megszeretik a történeteket, ezáltal az olvasás is egy izgalmas tevékenységgé válik. A törzsolvasó közönség már várja, hogy Anikó legújabb regénye, A balatoni sellő a könyvesboltok polcaira kerüljön.

Az írónővel egy nappal a könyvek nyomdából való megérkezése előtt beszélgettünk, nevetve mondta, hogy még ő sem tarthatta a kezében a vadonatúj könyvet, a nagyközönség elé a 94. ünnepi könyvhéten tudja csak kitárni a balatoni sellő titkait.

Az ünnepi könyvhétre Budapesten kerül sor, július 8-10 között, számos felvidéki írói társaság és szerző dedikál majd. Anikó tizedikén, délután öt órától találkozik az olvasókkal, és már nála lesznek az új könyvek, a rendkívül lágy, harmonikus borítóval.

A Király Anikóval készített mélyinterjúnkat a Magyar7 hetilap két hét múlva megjelenő számában olvashatják.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »