A 444 és a sajtószabadság

A 444 és a sajtószabadság

Hosszabb érvelésre a 444 újságírójának nem futotta. Agyfuttatása kimerült abban, hogy Schmidt Mária állítólag idejétmúltnak tartja a lap küllemét és szerkezetét. De ennél is súlyosabb, hogy olyan embereket ültetett a szerkesztők nyakára, mint például Lánczi Tamás, a Századvég elemzője.

Az most mellékes, hogy a Soros-fiókák egyik eminense, Rényi Pál Dániel annak a Rényi Péternek az unokája, aki 1956-tól majd három évtizedig volt a Népszabadság főszerkesztő-helyettese. Rényi Péter annak az Aczél Györgynek volt a jobbkeze és politikai komisszárja, aki élet és halál ura volt a Kádár-rendszer kultúrpolitikájában.

A lényeg az, hogy nem igazán emlékszünk arra, hogy a 444, vagy bármelyik balos médianyáj egy picit is visított volna akkor, amikor:
– Gál J. Zoltán évekig szerkesztette a Vasárnapi Híreket. Ő közismert civil szakember, mindössze Gyurcsány tanácsadója volt, meg kormányszóvivő.
– Lakner Zoltán nemrég a 168 óra főszerkesztő-helyettese lett, a független agysejtek nagyobb dicsőségére. Mit számít, hogy az MSZP tanácsadója volt?

Hírdetés

– Az sem verte ki a biztosítékot, hogy a Political Capital üstököse, Somogyi Zoltán az ATV-ben vitt műsort. Ez teljesen rendben van, még a zűrös ügyei, és az MDF-kampányfőnökség ellenére is.
– Amikor Kuncze Gábor civil medve saját műsort vitt a Klubrádión, az is maga volt a szirmot bontott sajtószabadság.

Amúgy meg, hogy Schmidt Mária hogyan „barmolja szét” a Figyelőt, az az ő dolga. Leginkább úgy, ahogy neki tetszik, mivel az övé. Az meg, hogy egy tulajdonos mit enged megjelenni a lapjában is mit nem, szintén csakis rá tartozik. Nem emlékszünk ugyanis arra, hogy valaha az Indexen megjelent Spéder Zoltánt fikázó írás. Ahogy a Magyar Nemzetben sem rémlik, hogy Simicska Lajos ügyeiről cikkeztek volna. De a 444-en sem láthattuk soha, hogy megkapargatták volna Soros György daliás shortolásait.

Esetleg, ha már ilyen bátrak vagytok ott srácok, nem akartok esetleg közölni pár cikket arról, hogy hogyan teszi tönkre a Nyugatot a menekültkrízis? Esetleg arról, hogy milyen károkat okoz az emberijogi fundamentalizmus? Esetleg Soros György pénzügyi spekulációiról?

Ez lenne ám az igazi sajtószabadság srácok.


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »