Kalasnyikov-baleset a soroksári lőtéren: amerikai lőtt hasba egy ír vendéget

Kalasnyikov-baleset a soroksári lőtéren: amerikai lőtt hasba egy ír vendéget

"Ha egy igazán izgalmas programot keresel Budapesten, akkor nálunk megtalálod!" – hirdeti magáról az a soroksári lövészklub, ahol múlt szombaton véletlenül az egyik lövészetvezető hasba lőtt egy ír férfit. A lövedék szemből érte a vendéget, miután keresztülment a testén, a hasfal oldalán távozott. A sérültet a lövészet dolgozói a helyszínen ellátták, a mentők súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az ír férfinak az volt a szerencséje, hogy a lövedék nem érintett létfontosságú szerveket, így ma­radandó sérülés nélkül megúszta. A Borsnak az egyik korábban ott dolgozó, szintén lövészetvezető azt mondta, a Kalasnyikov típusú gépkarabély figyelmetlenségből sült el.

Hírdetés

– Nagyon meleg volt aznap, valószínűleg emiatt is figyelmetlenebb volt a lövészetvezető. Ismerem a helyet és az ott dolgozókat, kiképzett, profi szakemberek, de ilyen balesetek minden körültekintés ellenére megtörténhetnek – magyarázta az informátor, aki korábban szintén tartott edzéseket a soroksári lőtéren, ami a baleset után határozatlan időre bezárt.

A vétkes lövész amerikai állampolgár volt, és nem közvetlen munkatársa a lőtérnek, csak időnként edzést tartott ott.

A baleset körülményeit a BRFK életvédelmi osztálya szakértőkkel együtt vizsgálja. A hatóságok foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indítottak nyomozást, a vétkes lövészt gyanúsítottként hallgatták ki, akár egy év börtönre is ítélhetik – írja a bulvárlap.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »