Magyarországon is fertőzött az „ISIL-VÍRUS”

Terrorcselekmény előkészületével vádolja a Fejér Megyei Főügyészség a móri fiatalembert, amiért be akart állni az Iszlám Államhoz. A 25 éves férfinak szep­temberben kell bíróság elé állnia – írja a Magyar Idők. Szeptember 13-án lesz az első tárgyalása a Székesfehérvári Törvényszéken F. Viktornak és társainak, akik ellen terrorcselekmény előkészülete miatt indult büntetőper.

A 25 éves móri F. Viktort június 1-jén benyújtott vádiratában terrorcselekmény előkészületével vádolta meg a Fejér Megyei Főügyészség, azóta előzetes letartóztatásban volt. Egy társa – a vád szerint terrorcselekménnyel és fenyegetéssel is vádolt győri férfi – szabadulhatott, ám vele szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

Hírdetés

A vád szerint 2015 januárjában a Gyakorikérdések.hu internetes portálon a vádlottak egymással üzeneteket váltottak, s ennek során F. Viktor felajánlotta társának, hogy tartson vele és csatlakozzanak az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezethez. Ez ugyan végül útlevél hiányában, illetve anyagi okokból meghiúsult, de a móri vádlott még ugyanabban a hónapban útrakelt és Törökországon át Szíria felé tartott.

Még török területen, török titkosszolgálati tisztek elfogták és letartóztatták, majd néhány hét Isztambulban letöltött börtönbüntetés után visszatoloncolták Magyarországra.

A vád szerint a győri vádlott 2016 júliusában egy nyilvános Facebook-oldalon olyan kommenteket jelentetett meg, amelyekben terrorcselekmények elkövetését helyezte kilátásba, illetve segítséget kínált az ISIS terrorszervezethez csatlakozni kívánó személyeknek.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »