Trump sajátosan reagált a londoni terrorra

Trump sajátosan reagált a londoni terrorra

Donald Trump amerikai elnök reagált a leggyorsabban a Londonban történtekre, amikor saját Twitter-profilján megosztotta a szenzációhajhász álhíreiről hírhedt Drudge Report terrortámadásról szóló posztját. Sean Spicer, a Fehér Ház sajtófőnöke csak később értesítette úgy a sajtót, hogy a titkosszolgálatok tájékoztatták Trumpot, így felmerült, hogy az elnök még azelőtt tweetelt, hogy informálták volna. Később törölte a posztot, majd újat írt.

„Okosnak, ébernek és keménynek kell lennünk. Szükségünk van arra, hogy a bíróságok visszaadják a jogszabályainkat. Szükség van az utazási tilalomra a legmagasabb fokú biztonsághoz” – írta Trump, utalva arra, hogy közel-keleti országokra vonatkozó, beutazási tilalomról szóló rendeletét már többször elkaszálták különféle amerikai bíróságok. A poszt egyébként komoly vihart kavart, kritizálták az elnököt azért, hogy politikai haszonszerzésre próbálja felhasználni a londoni terrortámadást, ártatlanok halálát. Később Trump is posztolt egy szolidaritási tweetet, amelyben arról biztosította a briteket, hogy minden körülmények között velük tartanak.

http://mno.hu/

Hírdetés

Theresa May brit miniszterelnök és a június 8-i előrehozott parlamenti választáson induló fő ellenlábasa, Jeremy Corbyn munkáspárti vezető is együttérzését közvetítette a lakosság felé. A miniszterelnök közölte, terrorakcióként kezelik az esetet, Corbyn pedig megköszönte a hatóságoknak a munkájukat.

http://mno.hu/

Szolidaritását fejezte ki Angela Merkel német kancellár is, állítása szerint a terrorellenes harcban a britek oldalán állnak. Csatlakozott hozzá Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke; Justin Trudeau kanadai miniszterelnök; Malcolm Turnbull. Ausztrália kormányfője; valamint Bill English új-zélandi miniszterelnök is. Utóbbi közölte: „Túl sok emberéletet vesznek el a terroristák, s ez fájdalmat és szenvedést okoz az ártatlanok számára”.

Emmanuel Macron, Franciaország közelmúltban megválasztott új elnöke szerint országa minden eddiginél jobban Nagy-Britannia mellé áll. Az elnöki hivatal közölte, a támadásnak két francia sérültje van, egyikük súlyosabban megsebesült. A biztonsági előírásokat szigorították, így a londoni franciák nyugodtan szavazhatnak majd a parlamenti választás első fordulójában, jövő hét vasárnap.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »