Üzenjük a Dove-nak: A férfiak nem lehetnek Igazi Anyák

Üzenjük a Dove-nak: A férfiak nem lehetnek Igazi Anyák

Pár napja volt anyák napja, az édesanyák ünnepe. Az Unilever tulajdonában álló Dove vállalat néhány hete egy úgynevezett „befogadó” reklámot készített, amelyben az anyaságot egy férfival reklámozza. Nem vicc, a videóban igazi anyaként mutatnak be egy férfit, a gyermek biológiai apját. Mondjuk el a Dove-nak, hogy a férfiak nem lehetnek édesanyák!

Az anyaság újradefiniálására irányuló törekvések, amelyek férfiakkal bővítenék az anyaság fogalmát, leértékelik az anyaságot, a nők anyai szerepben való megjelenését, illetve az apaságot is.

A Dove reklámban Shea, a magát nőnek érző férfi, aki egy nővel él együtt kifejti: “Mindketten a biológiai szülei vagyunk. Vannak emberek, akik megkérdezik: Ezt hogy érted? Te vagy az anya? Erre mi: Igen. Mindketten anyák vagyunk.

Ez a reklám nem egyedülálló, hanem annak a tudatos szemléletformálásnak a része, amely célja elmosni a nemek közti határokat, így lerombolva az egyén identitását. Számos további példát látunk erre, ha körülnézünk a világban:

Hírdetés

A Brit Orvosi Kamara például arra biztatja a tagjait, hogy a várandós nőket ne kismamáknak, hanem várandós embereknek vagy terhes személyeknek nevezzék, mivel a várandós anyák kifejezés sértő lehet a transznemű „férfiakra”, vagyis az olyan nőkre nézve, akik férfiként határozzák meg magukat.

Mondjuk el a Dove-nak, hogy mi, vásárlók nem vagyunk vevők az anyaság alapjának tagadására! Így amíg ilyen hamis üzeneteket hirdetnek, nem leszünk vevők a Dove és az Unilever termékeire sem!

Bízunk benne, hogy a Dove, az Unilever és annak magyarországi vállalata, az Unilever Magyarország Kft. elhatárolódik a kampányfilmtől, és tiszteletben tartja a nők anyaságban és a férfiak apaságban kifejeződő értékét.

citizen go


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »