Soros körül egyre jobban fogy a levegő

Soros körül egyre jobban fogy a levegő

Nagyon érdekes cikk jelent meg a pénzmogulról, a magát az Anonymus csoport hivatalos oldalaként meghatározó Anonews nevű oldalon.

Feltételes konteó Soros-fanoknak. Az írás hátterét nem ismerjük, de minden esetre nagyon érdekes cikk jelent meg a pénzmogulról JC Collins tollából a magát az Anonymus csoport hivatalos oldalaként meghatározó Anonews nevű oldalon.

Sorosnak fogynak a barátai

Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke és a Nagy-Britanniában lezajlott BREXIT szavazás is beleillik ebbe a sorba. Ez a kialakulóban lévő minta azt vetíti elő, hogy egyre több korábbi pozícióját veszti el Soros és a hozzá köthető szervezetek, köztük a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation) is.

Természetesen ezeket az állításokat természetüknél fogva nagyon nehéz bizonyítékokkal alátámasztani, de a folyamatokat érdemes figyelemmel kísérni.

Különböző összeesküvés elméletekkel foglalkozó oldalak is beszámoltak hasonló megfigyelésekről, így arról is, hogy Putyin célkeresztjében is Soros áll, de ez sem bizonyított, és nagyon nehéz rá kézzel fogható bizonyítékokat találni. Trump megválasztása és a brexit-szavazás kimenetele viszont elég konkrét bizonyíték Soros pozícióvesztéseire.

Soros és a migránsválság

Soros és a nyitott határok, azon belül is a migránsválság kapcsolata számos módon tetten érhető. Az azonban, hogy a pénzember alapítványain keresztül támogatná az ISIS-t nem bizonyítható.

Az azonban igen, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet a migránsválságból hasznot húzva konkrétan terroristákat küldött Európába.

Egyes elméletek szerint Amerikában Soros részt vett ISIS-újoncok finanszírozásában. Az Open Society Foundation és számos fiókszervezete nyíltan Izrael ellenes politikát folytat. A spekuláns ilyen irányú tevékenysége része lehet az Egyesült Államok és Izrael kapcsolatainak meggyengítésére irányuló tevékenységnek.

Soros és a „narancsos forradalom”

A cikk kitér arra is, hogy a nyugat vezette puccsot, amely megdöntötte a demokratikusan megválasztott kormányt Ukrajnában, szintén Soros irányította. Ennek legfőbb oka az volt, hogy a pénzmogul meg akarta akadályozni, hogy Putyin ellenőrizze az Ukrajnán keresztül Európába irányuló földgáz szállítását.

Érdekes módon, a puccsot követően Joe Bidennek, az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi alelnökének fia földgáz vállalatot alapított Kelet-Ukrajnában.

Hírdetés

Biden nagyon szoros kapcsolatot ápol Sorossal, az ő érdekeit képviseli. Ez így működik.

Ezen kívül, Ukrajna egyre jobban beépül a kereskedelmi kapcsolatai révén az Eurázsiai Unióban. A cél, hogy Soros és köre egyre nagyon befolyást érjen el az Eurázsiai Unióban.

Soros szíriai szerepvállalása

A cikk értekezik az ukrán szál mellett Soros Szíriai szerepvállalásáról is. Collins szerint a pénzmogul mind a mai napig közvetlenül részt vesz az Aszad szíriai elnök megdöntésére irányuló akciókban. Aszad oroszbarát politikát folytat és közben üzleti érdekeit is sérti mind Sorosnak, mind Clintonnak.

A fő probléma – itt is – a kiépítendő földgáz vezeték miatt alakult ki.

Clintonnak ugyanis nagyon komoly földgáz érdekeltségei vannak a területen – fogalmaz JC Collins a cikkében.

Soros és a török puccskísérlet

A cikk beszámol ezen kívül Soros esetleges megjelenéséről a törökországi puccskísérletben is. Erdogan kezdte rendezni a viszonyát Oroszországgal, ami már súlyosan érintette Soros érdekeit.

Soros vs. Trump

Trump győzelmével, már az Egyesült Államoknak is olyan vezetője lesz, akinek a terrorizmus melegágyaként szolgáló illegális bevándorlás megállítása az egyik legfontosabb célja.

Trump nyíltan kijelentette, hogy hajlandó lesz együttműködni Oroszországgal, hogy egymást segítve megsemmisítsék az ISIS-t, stabilitást hozva ezzel a Közel-Keletre. Ez a lépés magában hordozza annak a lehetőségét, hogy a Soroshoz közel álló Szaúdi királyi család befolyása csökkenni fog a térségben.

Ez állhat az Izrael-ellenes akciók mögött, ezért akarja a pénzember gyengíteni az Egyesült Államok és Izrael kapcsolatát.

Mint ismert Trump támogatásáról biztosította Izraelt. Az amerikai nagykövetséget is át kívánja helyezni Tel Avivból Jeruzsálembe.

Trump lehet az az amerikai elnök, aki Putyin segítségével elhozhatja a békét a Közel-Keletre. Valószínűsíthető, hogy a közös fellépés irányába fog elmozdulni az orosz-amerikai katonai kapcsolat a Közel-Keleten. Ez pedig Soros számára nagyon nagy veszteség lenne.

Soros különböző akciókkal, az általa finanszírozott civil szervezeteken keresztül megpróbálja visszafordítani az amerikai elnökválasztás eredményét.

Ellenállást szervez, különböző egyre durvább tüntetésekkel próbálja hergelni a közvéleményt Trump ellen. Gyakorlatilag egy polgárháborús helyzet kialakítása a célja. De ez a terve nem fog sikerülni, mert a szintén általa ellenőrzött mainstream média egyre kevésbé tudja befolyásolni az emberek véleményét.

A politikai sakkjátszma még nem ért véget.

De az tetten érhető, hogy az emberek egyre inkább az alternatív hírforrások felé fordulnak, elegük lett a hazugságokból és a sorozatos torzításokból – olvasható a Anonews cikkében.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »