"Miért ne alapíthatnánk egy új Aleppót Előpomerániában?"

"Miért ne alapíthatnánk egy új Aleppót Előpomerániában?"

Kurt Edler, a német Zöldpárt politikusa, híres baloldali szalafizmus-kutató nagyon is komolyan gondolja a feltett kérdést. Szerinte egy külön várost kellene adni a szíreknek Németországban, lehetőleg Angela Merkel szűkebb pátriájában, Mecklenburg-Elő-Pomerániában, jelentette ki a Die Welt-nek adott interjúban.

Edler szerint Németországnak nincs valódi kultúrája, így elhibázott megközelítés az, hogy a szír bevándorlókat integrálni kell a német társadalomba, mert nincs mihez igazodniuk.

Helyette inkább egy saját várost kellene alapítani számukra, lehetőleg Németország olyan ritkábban lakott területén, mint Mecklenburg-Elő-Pomeránia, ami amellett, hogy a kancellár asszony hazai terepének számít, újabban az Alternatíva Németországnak (AfD) egyik legerősebb bástyájává is vált (az elgondolásból kiérezni némi „nevelő jelleget” a csúnya szélsőjobboldaliak irányába, nincs is ennél biztosabb záloga a békés együttélésnek – a szerk).

A zöld politikus szerint máshogy kellene javítani a migránsok – nyugat által feladott – „közösségérzetét”:

„Miért ne alapíthatnánk egy új Aleppót Előpomerániában?”

Edler álláspontja alátámasztására Margaret Thatcher korábbi brit miniszterelnök, szerinte „nagyon okos” mondását is idézte, miszerint:

Hírdetés

„Társadalom nem létezik.”

 

Kifejtette, hogy szerinte a többségi kultúra egy

„kirekesztő támadás, ami csak arra szolgál, hogy valakit ‘kultúraidegennek’ bélyegezzenek általa, ahogy azt például az AfD is teszi”.

A jobboldali párt elő-pomerániai sikere kapcsán Edler megjegyezte, hogy a párt népszerűségnövekedése a „szociális modernizáció élményére adott tömeges válaszreakció”.

A baloldali politikus szerint „a nyugat már régen elbukott”, és az által megteremtett hazafogalmak csupán „pszeudo-utópiák” voltak.

Nem Edler volt az egyetlen, aki a közelmúltban az európai migránsproblémára unortodox megoldását javasolta, a Világbank leendő vezető közgazdásza szintén hasonló ötlettel állt elő, ám ő nem érte be egy városnyi területtel:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »