Hol van ma már az az idő, amikor elözönlötték a nyugati végeket az osztrák bevásárló- turisták?

A magyar vásárlók nyolcszor annyi pénzt költenek el Burgenlandban, mint a burgenlandiak Magyarországon – közölte Peter Nemeth, a tartományi kereskedelmi kamara elnöke. Éves szinten ez nettó 104 millió eurót (320 milliárd forint) jelent. A magyarok Burgenlandban főleg élelmiszert, ruházati- és tisztálkodási termékeket vásárolnak. A szolgáltatások között megtalálhatók a banki ügyek, orvosi vizsgálatok, vagy éppen az edzőtermek

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Hírdetés

– A burgenlandi gazdaságnak is fontos szereplői a magyar vásárlók – tette hozzá Peter Nemeth. – Már a tartomány pénzügyi egyensúlyban tartásánál is számolni kell velük. A burgenlandiak ugyanis nem helyben, hanem inkább Alsó-Ausztriában, Stájerországban költik el a pénzüket.

A vásárlók szempontjából barátságtalan lépésnek tartják a bevezetett szigorított határellenőrzést. Ez ugyanis nem segít a kereskedelemnek.

A szakértők úgy vélik, ha zökkenőmentesebb lenne az átjárás, akkor az azt is jelentené, hogy fellendülne az üzletek, szolgáltatók forgalma is – közölte az ausztriai közszolgálati média.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »