Terrorcselekményre készültek Magyarországon

Terrorcselekmény előkészülete bűntett gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett két férfit pénteken a Székesfehérvári Járásbíróság. A közlemény szerint a két gyanúsított ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda „terrorcselekmény terrorista csoportban történő elkövetése érdekében megvalósított terrorcselekmény előkészülete” bűntett miatt indított eljárást. A nyomozási bíró az előzetes letartóztatás végrehajtásának helyszíneként az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölte ki.

Hírdetés

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

A törvényszék közölte: az alapos gyanú szerint a gyanúsítottak 2014 októberétől 2015 januárjáig a gyakorikerdesek.hu internetes portálon egymással üzeneteket váltottak az Iszlám Állam nevű fegyveres terrorszervezethez való csatlakozásról. Az egyik gyanúsított a másikat a csatlakozás módjára és leplezésére vonatkozó tanácsokkal látta el.

Egyikük 2015 januárjában a terrorszervezethez való csatlakozás miatt Isztambulba utazott, azonban Törökországban letartóztatták és Budapestre visszatoloncolták. A nyomozási bíró az előzetes letartóztatás helyszíneként az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölte ki.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »