London gyáva: Polkorrektség miatt nem tesznek a rasszista iszlám rendőrök ellen

London gyáva: Polkorrektség miatt nem tesznek a rasszista iszlám rendőrök ellen

Egy volt muszlim rendőrnő a Sunday Times-nak adott interjújában azt állította, hogy a londoni metropolisz rendőrség sokkal inkább aggódik a politikai korrektség miatt, minthogy lépéseket tegyen a muszlim rendőrtisztek radikális nézetei ellen. Attól félnek, iszlamofóbnak fogják őket bélyegezni.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Javaria Saeed a brit főváros rendőrségének antiterrorista részlegénél dolgozott. Egy ízben az egyik muszlim kollégája azt ecsetelte neki, hogy a nők nemi szervének megcsonkítása mennyire „jó és tiszteletre méltó szokás” és ezt „nem kellene büntetni”.

A hatóság kötelékéből márciusban távozó 35 éves rendőrnő elmondta, kiábrándult abból a politikai korrektségből, amit a londoni rendőrségnél tapasztalt. Úgy vélte, ez a hozzáállás csak erősítette a muszlim tisztek között azt a tévképzetet, hogy ők minden törvény felett állnak.

„A személyes tapasztalatom az, hogy a muszlim rendőrtisztek rendkívül rasszisták voltak, diszkriminálták a fehéreket, a nőkkel szemben pedig rendkívül szexisták voltak.”

Hírdetés

A Sunday Times-nak nyilatkozó nő arról számolt be, hogy hasonló viselkedés esetén a fehér rendőrtiszteket azonnal kirúgták volna.

Saeednak a feladata az SO15 antiterrorista egységében az volt, hogy javítsa a különböző muszlim közösségekkel való viszonyt. A munkája során dolgozott együtt olyan tiszttel is, aki azt tanácsolta a fizikai erőszak áldozatai inkább a saría bíróságokhoz forduljanak, mintsem a rendőrséghez.

Amikor jelentette az esetet a feletteseinek, semmit nem léptek az ügyben. A 35 éves rendőrtiszt már tíz éve dolgozott a hatóságnál, amikor a muszlim kollégái azt mondták neki, hogy ő „rossz muszlim”, mert nem hord hidzsábot. Azt tanácsolták, hogy „jobban tenné, ha otthon gondoskodna a férjéről” a rendőrségi munka helyett.
Saeed úgy tapasztalta, hogy a rendőrségnél nem a fehér tisztek, hanem a muszlimok voltak azok, akik rasszisták voltak. Minden egyes ügyben elmaradt a kivizsgálás, mert féltek attól, hogy iszlamofóbnak fogják őket bélyegezni.

A feljelentést tevő rendőrnőnek a felettesei azt tanácsolták, hogy ne panaszkodjon a muszlim kollégái miatt, mert az „hátráltatná” a jövőbeni előléptetését. Amikor felismerte, hogy zárt ajtókat dönget, megkereste a Muszlim Kapcsolati Egység vezetőjét, Jonathan Wilson főfelügyelőt és az ő segítségét kérte. Ezt követően az egyik esetben a rendőrség kiszabott egy kisebb büntetést, de a radikális nézeteket valló muszlimokat továbbra sem bocsátotta el soraiból.

Hunhír.info – atv


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »