Iszlám hódítók Csíksomlyón

JEGYZET – Vérszomjas iszlamista terroristák lepték el Erdélyt. Az európai civilizációt, a kereszténységet és egyáltalán, mindenkit, aki nem muzulmán, halálos ellenségnek tekintő hordák a magyar katolikusok szent helyét, Csíksomlyót vették célba, ahol meggyalázták a kegytemplomban található Mária­szobrot, felrobbantották a Hármashalom­oltárt, a kálvária stációira pedig Allah akbar! feliratokat festettek. 

Mielőtt valaki azt hinné, hogy a Krónika, vagy legalábbis ezen írás szerzője meghibbant, gyorsan leszögezném: természetesen semmi ilyesmi nem történt.

Valójában tizenöt iszlám vallású önkéntes érkezett Csíksomlyóra a napokban: a fiatalok egy civil szervezet révén kerültek a Székelyföldre, és ugyan elsődleges céljuk a pünkösdi előkészületekben való segédkezés, az őket fogadók a helyi szokásokba, kultúrába is betekintést nyújtottak. A Szent István Kollégiumban megszállt egyetemisták részt vettek többek között a Barátok feredőjénél zajló kalákán, a Kis-Somlyón zajló takarítási akcióban, emellett a kollégium zöldséges­ és fűszereskertjében is munkálkodtak, valamint gyermekekkel is foglalkoztak.

Hírdetés

A hírt sokan pozitívan fogadták – ám azok is nagyon sokan voltak, akik úgy reagálták le, mintha valóban a cikk elején szereplő tetteket követték volna el. Az internetes kommentelők jelentős része nagyvonalúan átsiklott afölött, hogy egyetemi hallgatókról van szó, akik a közép-európai keresztény kultúrával akartak megismerkedni, ennek keretében pedig segítettek a pünkösdi búcsú helyszínének kitakarításában is.

A kereszténység hős védelmezőinek szerepében tetszelgő kommenthuszárok hozzászólásainak hangvétele olyan volt, mintha a muzulmán fiatalok egytől egyik Iszlám Állam­harcosokba oltott al­kaidások lettek volna, akik a foguk között jatagánt szorongatva, talpig robbanómellénybe öltözve, egyik kezükben Kalasnyikovot, a másikban Koránt tartva meg akarták volna hódítani Erdélyt, hogy iszlám kalifátussá alakítsák. Igaz, voltak kevésbé radikális hozzászólók is, ők egyszerűen egy kalap alá vették őket a migránsokkal, akik ugyebár szintén egytől egyig álcázott terroristák.

Gondolom, lesz köztük néhány, aki szombaton ott is lesz a csíksomlyói búcsúban, és miközben a muzulmán diákok által feltakarított helyszínen tartózkodik majd, mélységesen meg lesz győződve arról, hogy ő aztán annyira, de annyira alázatos, jó keresztény.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »