Valószínűleg csak ötig tud elszámolni egy hajdúhadházi csínytevő – a számtangyakorlat elvégzése után ütéssel fenyegette áldozatait

A debreceni rendőrök rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el és vettek őrizetbe egy hajdúhadházi "fiút".

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. január 31-én, hajnali 4 óra körül Debrecen, a Piac utca és Kossuth utca kereszteződésében egy "fiatal fiú" odalépett egy férfihoz, akit megfenyegetett. A kis ártatlan csínytevő közölte a sértettel, hogy addig adjon neki 500 forintot, amíg elszámol ötig, mert ha nem, akkor megüti. A 41 éves sértett ennek hatására átadta a fiúnak a pénzt, aki további 500 forintot követelt és ismét ütéssel fenyegetőzött. Az áldozat félelmében átadta az újabb összeget, majd a fiúcska ezután a férfi sapkáját is követelte, amit szintén megkapott. A "fiú" ezután átkutatta a sértett zsebeit, kivett egy mobiltelefont, majd azzal a helyszínről távozott. A sértett a bűncselekményről bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

Az elkövető negyedóra múlva a Kossuth utcai buszmegállóban leült két fiatal mellé a padra, majd átkarolta a fiút, akitől kért 200 forintot. Miután a fiú a kérésnek nem tett eleget, a "fiatalkorú" már követelni kezdte a pénzt. A sértett ellenkezett, ekkor a tettes követelni kezdte a fiú kabátját is, amit megragadott, azonban az áldozat védekezett és nem hagyta, hogy a retek elvegye azt tőle. Az elkövető ezután a sértett sapkáját vagy sálját akarta megszerezni. A sapkát levette a sértett fejéről, ő azonban azt visszaszerezte, majd a barátnője szólt, hogy értesíti a rendőrséget. A "fiatalkorú" ezt meghallotta és elszaladt.

Hírdetés

A járőrök a korábbi bejelentés alapján ekkor már a helyszín közelében tartózkodtak és a Kossuth utcában meglátták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható "fiút", aki az egyenruhások láttán a Klaipeda utca irányába menekült. A rendőrök a "fiatalkorút" elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. Az igazoltatása során kiderült, hogy a "fiút" a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság eltűnés miatt körözte. A nyomozók a 17 éves hajdúhadházi lakost gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a "fiú" ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

(Police.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »