Szerb bíróság elé citálták Szávayt

A szerbeknek nem tetszik, hogy a jobbikos politikusnak, országgyűlési képviselőnek Zentán képviselői irodája van. Az alábbiakban Szávay István tájékoztatását közöljük az ügyről.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Hírdetés

„No, kezdődik akkor itt is!

Három rendőr jelent meg a legutóbbi zentai fogadóórám kezdetén és meghozták a bírósági idézést, amelyet szabálysértési eljárás lefolytatása végett kaptam, mivel hogy az EU-ba igyekvő szerb jogállam szerint törvénysértő az országgyűlési képviselői fogadóirodám működése. Az idézést csak szerb nyelven kaptam meg egy 80% magyarok lakta városban, ráadásul meglehetősen szűkös határidőre, 20-án kelt a levél, 21-én vettem kézhez és 27-én (szerdán) kell megjelenjek. Hónapokig ültek rajta, most meg valamiért nagyon sietős lett az ügy. Közelednek a választások, ugye! Mindegy, ezen most túllépek és ott leszek a kért időpontban. Annyit azóta megtudtam és örömmel nyugtáztam, hogy a tárgyalás magyar nyelven zajlik majd.

A mellékelt fényképeken az idézést veszem át a kivezényelt biztos uraktól, akik egyébként nagyon udvariasak voltak, bár nem igazán értem, hogy miért ők kézbesítettek.”

Hunhír.info – Szávay István, Facebook


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »