Trump csodálattal beszélt Kim Dzsong Unról

Dicsérte az észak-koreai diktátort, mondván, Kim az ellenlábasok kivégzésével megmutatta, ki a főnök – írta meg a The Independent.

A szóbeli vállveregetésre egyébként a republikánus elnökjelölt kampányturnéján került sor Iowa államban szombaton (itt egyébként tüntetők fogadták, akik az ismételt muzulmánellenes szólamai miatt tiltakoztak).

Hírdetés

Az Independent röviden citálta a megdicsért ifjú diktátor „érdemeit”: a 28 évesen uralomra jutott Kim hatalmát tisztogatással szilárdította meg, beleértve nagybátyja kivégeztetését is.

Hitelt kell adni a szavainak – mondta Trump – elvégre hány fiatal srác tudná így megragadni és kézben tartani a hatalmat? Lenyűgöző, vajon hogy csinálja? – tette fel a kérdést Trump, aki még hosszasan méltatta Kimet: „eltüntette a nagybátyját, eltüntette ezt, eltüntette azt. Ez a fickó nem szórakozik, és mi sem szórakozhatunk vele – ugyanis neki tényleg vannak rakétái és atomfegyvere” – célzott az elnökjelölt a nemrég megtörtént első sikeres hidrogénbomba-robbantásra.

Nem ez volt az első eset, amikor Trump zavarba ejtő módon kiállt egy persona non grata mellett: nem olyan régen Putyin kapcsán mondta el, hogy az orosz elnök legalább erős kézzel vezeti az országot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »