Cseh elnök: az iszlám és Európa nem egyeztethető össze, eddig egyetlen európai országban sem tudtak beilleszkedni

Az iszlám és Európa nem egyeztethető össze – jelentette ki Milos Zeman cseh köztársasági elnök a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek adott szerdai videointerjújában.

"Tiszteljük a muszlim országokat … és vallásukat, amíg lakóik nem jönnek Európába. Mert ahogy Európába érnek, két kultúra ütközik össze, amelyek összeegyeztethetetlenek" – vélte Zeman, hozzátéve: az európai és muszlim kultúra összeegyeztethetetlensége abban nyilvánul meg, hogy a muszlimok eddig egyetlen európai országban sem tudtak beilleszkedni.

Hírdetés

Zeman éberségre intette honfitársait az iszlamista terroristákkal szemben, mivel úgy vélte, hogy előbb-utóbb Csehországban is el fognak követni merényleteket. Az Európai Unió tagállamait arra szólította fel, hogy többet költsenek a schengeni külső határokra, semmint a "menekültek" befogadására.

Csehországnak egyáltalán nem kellene menekülteket befogadnia, mivel az ország határa nem az EU külső határa – hangsúlyozta. "A menekültáradat ellenőrzéséhez nem csupán a rendőrséget, de a hadsereget is a határokra kell küldeni, és az illegális bevándorlókat vissza kell szállítani. Éppen azért, mert nem mi vagyunk számukra az első biztonságos ország" – ismertette véleményét a cseh köztársasági elnök.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »