L. Simon már elnyert állami földön is vehet felesége seggéről gipszlenyomatot

L. Simon már elnyert állami földön is vehet felesége seggéről gipszlenyomatot

L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár felesége, Vass Eszter egy 34,4 hektáros természetvédelmi területet nyert el a földalapkezelő földárverésén december elején – tudta meg a Blikk.

A fitneszedzőként dolgozó családtag 21 millió 250 ezer forintért jutott a Velence-tó közelében lévő birtokhoz a festői Nadapon, amely igen jutányos árnak számít a hektáronkénti mindössze 617 ezer forintos árával, miközben a szomszédos Velencén közel 3 millió forint/hektár áron kelt el a meghirdetett állami föld.

L. Simonék gyaníthatóan bombaüzletet kötöttek, mivel egy idegenforgalmi célokra is alkalmas terület tulajdonjogát szerezték meg, amely jelenleg szántóként és legelőként van nyilvántartva.

– A terület rendkívül szép fekvése, az M7-es autópályához (2 km) és Budapesthez (44 km) való közelsége teszi vonzóvá idegenforgalmi célú beruházások megvalósítására – hirdette meg az óriás telket nyolc évvel ezelőtt maga a nadapi önkormányzat, külön felhívva a figyelmet a déli lejtésre és a Velencei-tóra néző panorámára.

Akkor az önkormányzat kezelésé­ben volt a terület, több befektetővel is tárgyaltak, akik oda szállodát építettek volna konferenciatermekkel, sőt még termálfürdőt is, azonban végül elrettentek az állami bürokrácia miatt.

Hírdetés

A birtokot egyébként Nadapon csak Hungaroring-területnek nevezik, eredetileg ide tervezték a Forma–1-es versenypályát a nyolcvanas években, azonban az akkori honvédelmi miniszter, Czinege Lajos, féltve a legjobb vadászterületét, megakadályozta a beruházást.

A lap kereste L. Simont, hogy miért a felesége, és miért nem ő indult a liciten, illetve mit kezdenek az új birtokkal, de nem adtak érdemi információt.

– L. Simon László államtitkár úr felesége nem tekinthető közszereplőnek, így az üzleti ügyeiről nem köteles a nyilvánosságot tájékoztatni. Ugyanakkor semmi sem zárja ki, hogy egy politikus házastársa is részt vegyen a földárveréseken, főleg ha az adott térségben él és gazdálkodik – válaszolt a Fidesz-kongresszuson időző L. Simon helyett a tárca sajtóosztálya.

L. Simon László feleségével közös cégein keresztül mintegy nyolcvanhektárnyi területet birtokolhat a Velencei-tó környékén. Csak az elmúlt évben 80 millió forint állami és uniós támogatást markolhattak fel, a 2010-es kormányváltás óta pedig már 160 milliót. A politikus a helyi idegenforgalomban is érdekelt, mivel az ő tulajdonában van a Simon-panzió Gárdonyban.

Nem ez az első csalárd üzleti ügye a politikusnak. Miután lebuktatták, hogy a Simon és Simon Kft. honlapján rákellenes hatásúként hirdeti barackmagjait, kamerák előtt tagadta le, hogy az övé lenne a cég, pedig tulajdonos volt abban. Ez még főnökének, Lázár János miniszternek is sok volt: felszólította L. Simont és a többi államtitkárt, hogy szálljanak ki a cégeikből. Így L. Simon saját tulajdonrészét egy másik családi cégére, az Agárdi Aratrum Kft.-re volt kénytelen átruházni.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »