Az orosz gép navigátora szerint nem sértették meg a török légteret, és figyelmeztetés nélkül lőtték le őket

Az orosz gép navigátora szerint nem sértették meg a török légteret, és figyelmeztetés nélkül lőtték le őket

Kizárta a török légierő által kedden lelőtt Szu-24 orosz vadászbombázó navigátora, hogy a gép megsértette volna a török légteret.

"Nem először hajtottunk végre a térségben harci berepülést, úgy ismerjük, mint a tenyerünket. Teljesítettük a harci feladatot, és ugyanazon az útvonalon visszatérőben voltunk a légi bázisra" – mondta szerdán Konsztantyin Murahtyin, akit a gép lelövése után szíriai és orosz különleges egységek menekítettek ki a harci övezetből.

Mint ismeretes, az első pilóta életét vesztette az incidens során. "Valakinek fizetnie kell a haláláért" – mondta életben maradt bajtársa.

Murahtyin az orosz televízióban azt is kijelentette, hogy – a török fél állításával ellentétben, amely szerint a gépnek öt perc leforgása alatt összesen 21 ilyen üzenetet küldtek – semmilyen figyelmeztetést nem kaptak, sem rádión, sem szemmel láthatóan, pedig az F-16-os simán a gépük mellé repülhetett volna, hogy jelezzen.

Hírdetés

Közben Szergej Lavrov külügyminiszter kijelentette: a gép lelövése előre eltervezett provokációnak tűnik.

"Nagyon komoly kétségeink vannak afelől, hogy ez nem volt szándékos. Nagyon úgy tűnik, mint egy előre eltervezett provokáció" – fogalmazott.

(Kuruc.info – MTI – RT nyomán)

További friss hírek a témában: Washington szerint is a szíriai légtérben érte találat az orosz gépet, Putyin Sz-400-asokat visz az országba


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »