Az EU-biztos még mindig ott tart, hogy muszlim hordák ellen kerítést építeni csúnya dolog

Bármilyen kísérlet, amely falak és kerítések építésére irányul, "nem az az Európa, melyet mi akarunk" – jelentette ki Cecilia Malmström uniós biztos Brüsszelben, az Európai Bizottság szokásos szerdai ülését követően.

Mina Andreeva, a brüsszeli testület szóvivője az egyik népszerű közösségi oldalon egyértelművé tette: a politikus arra akart reagálni, hogy Magyarország a szerb határ után a román határ egy szakaszán is ideiglenes határzárat tervez létesíteni.

A bizottság megbeszéléseit követően a sajtó elé álló, amúgy külkereskedelmi kérdésekért felelős biztos úgy vélte, nem szabad úgy tenni, mintha a migrációs válságra – amelyet hosszú távú problémának nevezett – lenne egyszerű megoldás.

Hírdetés

"Amíg háború, diktatúra és szegénység van a szomszédságban, addig egyre többen fognak érkezni" – mondta a svéd biztos, hosszú távú megoldás szükségességét hangsúlyozva.

Arra nem tért ki, vajon mi lehet az oka annak, hogy az erőszakos nemi közösülések számát tekintve vezető szerepet betöltő Svédország világviszonylatban második, és hogy a nemi erőszak miatt elítélt tettesek 85 százaléka külföldön vagy külföldi szülőktől született, szíriaiak, marokkóiak, algériaiak, tunéziaiak, líbiaiak stb…

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »