Íme a migránsok lehetséges új útvonala!

Íme a migránsok lehetséges új útvonala!

A horvát határra szállított emberek Szlovénián át juthatnak el végső úti céljuk felé. A szlovének helikoptereket és sok rendőrt rendelt a keleti határra.

A dél-szerbiai Presevo településről, mely a Macedónia felől érkező migránsok első nagyobb állomása, hétfő óta már elsősorban nem a röszkei szerb-magyar határátkelőhöz szállítják az embereket buszokkal, hanem a szerb-horvát határra, Sid településre.

A horvát kormány közölte, ők is át fogják engedni az érkező migránsokat, így folytathatják majd útjukat Szlovénia felé.

 

Hírdetés

 

Szlovénia ennek hírére megerősítette határait, mozgósította a rendőrséget, és helikoptereket rendelt a szlovén-magyar és a szlovén-horvát határra – közölte Sefic Bostjan államtitkár szerdán Lendván. A belügyminisztérium illetékese elmondta, már biztos, hogy Lendván regisztrációs központot hoznak létre. Sefic Bostjan még hétfőn elmondta, több ezer embert tudnak elszállásolni a befogadóállomásokon.

A szlovén kormány azt állítja, hogy tanult Magyarország példáján. A készenléti rendőrség számít rá, hogy a migránsok nem akarnak majd együttműködni, és nem kívánnak regisztrálni sem. Az illegális határsértőket szórólapokon látják el információkkal, és szervezetten szállítják őket a befogadóállomásokra.

Szombaton egyébként az utóbbi idők legnagyobb migráns csoportja érte el Szlovéniát, ez persze csak szlovén szemmel kiemelkedő. 21 migráns érkezett Horvátország felől, zömmel irániak és afgánok. A sofőrt, aki román állampolgár, őrizetbe vették embercsempészet miatt. Boris Ramot rendőrségi szóvivő elmondta, mivel az illegális határátlépőket a rendőrség minden bizonnyal gazdasági bevándorlónak minősíti, kiutasítás vár rájuk.

Percről percre tudósításunkat ide kattintva olvashatják!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »