Eddig tartott a kamuzás: az osztákok is bevezetik a határellenőrzést – a végén csak a mi nyakunkon maradnak a vadak

Eddig tartott a kamuzás: az osztákok is bevezetik a határellenőrzést – a végén csak a mi nyakunkon maradnak a vadak

Ausztria a németországihoz hasonló ellenőrzést fog bevezetni a magyar határon – mondta hétfőn az osztrák belügyminiszter Brüsszelben.

Johanna Mikl-Leitner – Bécsben is ismertetett nyilatkozata szerint – bejelentette, hogy Ausztria Németországhoz hasonlóan ideiglenes határellenőrzést vezet be a magyar-osztrák határon, és erről tájékoztatták már az Európai Bizottságot is.


Végül Johanna Mikl-Leitner lett a nagy bejelentő

Nem sokkal korábban Reinhold Mitterlehner osztrák alkancellár azt mondta, hogy amennyiben Németország határellenőrzést vezet be, Ausztriának is ezt kell tenni. Az alkancellár tájékoztatása szerint az ellenőrzés szigorítása a schengeni egyezmény keretein belül történik, az unión belüli szabad mozgás jogát nem korlátozza.

Hírdetés

Az európai migránsválság miatt Németország ideiglenesen visszaállította a határellenőrzést vasárnap. Az intézkedés súlypontja a német-osztrák határ, célja pedig a Németországba igyekvő emberek "áradatának korlátozása", és az, hogy ismét rendezett keretek között történő folyamat legyen a belépés az országba. Sorompó nincs, de sávlezárással lassítják a forgalmat. Ennek hatására egy nap alatt 30 embercsemészt és 90 migránst fogtak el.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk:

Ausztria 2200 katonát vezényel a határhoz "humanitárius tevékenységre"

A német határzár hírére az osztrák külügyérnek is leesett, többé nem tranzitország lesznek – ő is visszaállítaná a határellenőrzést

Nem vártunk mást a kétszínű kancellártól: Ausztria erősít is, meg nem is

Ennyi "új ember" már Merkelnek is kínos: minden mozgósítható rendőrt a "határ lezárásának biztosítására" küldtek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »