Nemzeti érzelmű sportolóra támadtak az enyingi cigányok Siófokon

Nemzeti érzelmű sportolóra támadtak az enyingi cigányok Siófokon

Egy remek sportemberre és segítségére siető bajtársára támadtak az enyingi cigányok – adja hírül honlapján a Betyársereg.

Írásuk szerint az ügy előzménye, hogy a megtámadott fiatal sportoló esténként biztonsági emberként tevékenykedik egy siófoki szórakozóhelyen, ahol a tulajdonos egyértelmű kérésére nem engedték be a cigányokat. (Miért is? Lásd a legfrissebbet, a pécsi esetet – a szerk.) Ennek megtorlásaként támadtak a siófoki edzőteremre, ahol a nemzeti érzelmű sportember főállásban személyi edzőként dolgozik.

Hírdetés

A támadás során a hazafi mellett egy segítségére siető bajtársa is megsérült. Őt, miután az enyingi cigányok egyikét – az enyingi cigányvajda öccsét, Andort – földre vitte, háromszor fejberúgták az agresszív cigányok. A rúgások miatt kórházba szállították súlyos agyrázkódással. Szerencsére azóta kiengedték és, mint a képen is látható, már jól van. Bajtársai a rendőrségi feljelentést megtették a cigányvajda öccse, R. Andor és első unokatestvére, K. Csaba ellen. A hatóságok megkezdték a nyomozást – olvasható a betyarsereg.hu-n.

És mit szól ehhez a polgármester? Ezt adja hírül a Facebook-oldalán:

Kezdeményezésükre, ma fogadtam a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökét és tagjait is a hivatalban. Egyebek mellett problémaként jelezték, hogy egyes siófoki szórakozóhelyekre cigányokat nem engednek belépni – amiből már tettlegességig fajuló viták is voltak -, a cigányok lakta városrészek az elmúlt években a fejlesztésekből nem részesültek. A jövőben tervezik egy kis jogvédő iroda létrehozását, ahol alkalmanként jogi tanácsadó (ügyvéd) várná az ingyenes tanácsért folyamodó, nem csak cigány embereket, hanem minden szegény embert.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »