A magyar kormány aggódik a kárpátalja helyzet miatt

A magyar kormány fokozott figyelemmel, aggodalommal követi a kárpátaljai eseményeket – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, utalva a múlt hétvégi munkácsi – három halálos áldozatot követelő – fegyveres összetűzésre.

Lázár János a szokásos sajtóértekezleten több más mellett közölte: nem terjeszti ki a kormány az online pénztárgépek használatát a szolgáltató szektorra.

Hírdetés

A tárcavezető a Munkácson történtekkel kapcsolatban hangsúlyozta: a magyar kabinet reméli, hogy az ukrán központi kormányzat képes úrrá lenni a helyzeten, és minden kárpátaljai magyar biztonságát tudja garantálni. „Reméljük, csak a sajtótudósításokból tűnik ki az a kép, hogy a központi állam Kárpátalján nem ura a helyzetnek” – fogalmazott, példátlannak nevezve az utcai bandita- vagy politikai háborút.

A magyar kormány folyamatosan tájékozódik a kérdésben, és szükség szerint kész egyeztetni Ukrajnával – tette hozzá.

Közölte azt is, Orbán Viktor miniszterelnök szigorú vizsgálatot rendelt el annak tisztázására, hogy a magyar-ukrán határon a vámosok részt vesznek-e a cigarettacsempészetben. Erről kedden tárgyal a kormány is – tette hozzá.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »