A Betyársereg is kilátogatott a szegedi Nagyállomáshoz – a "rend"őrség is megérkezett, de nem a migránsokért jöttek

A Betyársereg 50-60 tagja kivonult Szegeden a Nagyállomás elé, ahol a Migráns Szolidaritás Csoport (Migszol) aktivistái pátyolgatják a maguk alá piszkító betolakodókat. A rendőrség csak erre való tekintettel jelent meg nagy erőkkel a helyszínen. A helyzet feszült, de nyílt konfliktusra egyelőre nem került sor.

Hétfőn délután fél öt után arra lettek figyelmesek a szegedi Migszol aktivistái, hogy négy Betyársereg-szimptizáns vagy -tag érkezett a szegedi Nagyállomás elé. Nem sokkal később 10-12 autóval továbbiak érkeztek, így már egy jó 50-60 fős különítmény várakozott a gittegylet telephelyétől pár méternyire. Az aktivisták felhívták a figyelmét az őket 24 órában segítő rendőröknek a gyülekezésre, akik erősítésért szóltak a központnak. Nem sokára meg is érkezett a helyszínre a Betyársereg-tagokkal megegyező számú készenléti rendőr.

Hírdetés

A téren ekkor csak pár menedékkérő volt, de az idegenrendészeti hivatal helyiségeiből folyamatosan érkeznek az állomásra, ezért a rendőrség kíséri őket bizonyos szakaszokon, nehogy "provokáció" történhessen. A radikális szervezet szimpatizánsai fotóznak, videózzák a szélliberális aktivistákat és a bevándorlókat.

A Migszol június 28-án alakult, de az eltelt 8 napban már három, különböző súlyosságú atrocitás érte őket – kezdi a sajnáltatást a HVG. Szombat este részeg, "szkinhedkülsejű" fiatalok érkeztek félmeztelenül, sörösüvegekkel, a hat-hét fiatal válogatott sértéseket vágott a "menekültek" és az aktivisták fejéhez, mint pl. a megbotránkoztató: "Takarodjatok haza!". Végül a rendőrök tettek "rendet". De volt stírölés és fényképezés is – folytatja a panaszáradat tolmácsolását a zsidó lap. Az egyik jelenlévő aktivista szerint egyre durvulnak az incidensek, és "amíg a rendőrök ugyanannyian vannak, mint a Betyárseregesek, addig nincs baj", csak kérdés, ez mindig így lesz-e…

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »