Putyin: Az Egyesült Államok mindent megtesz, hogy megvalósítsa mocskos ambícióit

Putyin: Az Egyesült Államok mindent megtesz, hogy megvalósítsa mocskos ambícióit

Putyin átlát a FIFA tisztviselők letartóztatásán- az USA megpróbálja megakadályozni az orosz szimpatizáns Sepp Blatter újraválasztását, írja a TASS.

A tegnapi, FIFA vezetők letartóztatása amerikai kérésre nagyon furcsa, és úgy tűnik, mintha az Egyesült Államok kiterjesztené saját joghatóságát más országokra, mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön.

Nincs kétségem afelől, hogy megpróbálják megakadályozni Blatter újraválasztását a FIFA elnöki posztjára, ami sérti a nemzetközi szervezetek működési elveit, mondta az orosz elnök.

Szerdán reggel a FIFA hét magas rangú hivatalnokát letartóztatták Svájcban vesztegetés, pénzmosás és korrupciós vádakkal, olvasható itt.

A letartóztatásokat a svájci rendőrség hajtotta végre az amerikai hatóságok kérésére és most kiadják őket az Egyesült Államoknak.

Hírdetés

Az Egyesült Államoknak semmi köze a semleges Svájcban tartózkodó nemzetközi szervezet képviselőihez, tette hozzá Putyin.

Ők  tisztviselők, és nem az Egyesült Államok állampolgárai, akik nem voltak az Egyesült Államok területén, és az Egyesült Államoknak semmi köze hozzájuk, mondta az orosz elnök.

Sajnos, az Egyesült Államok mindent megtesz, hogy megvalósítsa mocskos ambícióit, és már nyíltan is üldöznek embereket, megfélemlítenek országokat, mondta Putyin.

© ITAR-TASS / Gennadiy Khamelyanin

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »