Nagyon lúzer terroristákat fogtak Izraelben

Nagyon lúzer terroristákat fogtak Izraelben

Nem tudtak választani a tucatnyi szabad Palesztináért küzdő szervezet között, az Iszlám Államhoz akartak csatlakozni és bárányokon gyakorolták a lefejezést.

Hét izraeli arabot vettek őrizetbe és helyeztek vád alá, amiért azok állítólag létrehozták az Iszlám Állam dzsihadista csoport első izraeli sejtjét, és támadásokra készültek az országban – közölték vasárnap a jeruzsálemi hatóságok.

Ha igaz a hír, és nem csak Izrael akar felülni a Charlie Hebdo-vonatra, akkor a Közel-Kelet leghülyébb terroristáit fogták el a zsidó államban. Az már eleve a lúzerség minősített esete, ha valaki az iszlamista alapokon álló palesztin szabadságharcos szervezetektől hemzsegő Szentföldön az IS-t választja.  Ami nem csak nettő elmebetegekből áll, de fennállása óta kínosan ügyel rá, hogy véletlenül se konfrontálódjon Izraellel.

Összejöveteleiken a dzsihadista ideológiát fejtegették, Molotov-koktélokat készítettek és bárányokon gyakorolták a lefejezést (!!!), amit embereken is végre akartak hajtani. A vád szerint fegyvereket is megpróbáltak beszerezni, és merényletet akartak elkövetni egy izraeli biztonsági tiszt ellen. Az illetőket még tavaly november és decemberben vettek őrizetbe.

Hírdetés

Az igazságügyi minisztérium azt közölte, hogy a hét izraeli arabot hivatalosan illegális csoporthoz való tartozással, terrorizmus támogatásával és külföldi ügynökökkel való kapcsolatfelvétellel vádolják. A minisztériumi szóvivő szerint a vádlottak a bíróság előtt ártatlannak mondták magukat, bár a Sin Bét közleménye azt állította, hogy korábban nyomozóknak beismerték, hogy támadásokra készültek.

A Sin Bét január 4-én arról számolt be, hogy az Izrael által megszállva tartott Ciszjordániában már feloszlatott egy, az Iszlám Államhoz köthető terrorista sejtet. Izrael területén azonban a vasárnap nyilvánosságra hozott ügy az első eset, amelyben az Irakban és Szíriában jelentős területeket birtokló szélsőségesekhez tartozással vádoltak embereket.

Bár az izraeli arabokra nem jellemző a fegyveres erőszak, a Sin Bét szerint a mostani ügy azt jelzi, hogy fennáll radikalizálódásuk veszélye. A belbiztonsági szolgálat szerint mintegy 30 izraeli arab harcolhat jelenleg Szíriában az Iszlám Állam oldalán.

alfahir.hu


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »